• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
Виж и това. Промоцията е за март.
Три години гаранция за машината, две години за батериите!

Прикачен файл

DF347DWE.jpg
DF347DWE.jpg (62.93 KиБ) Видяна 2504 пъти
maptod - специалист
А какво е значението дали ще е 10,8в,14,4в или 18в?
Lisko - майстор
maptod написа:
В този контекст надали е много важно, но по принцип: по-високо напрежение - по-компактен мотор.
Важно е в колите, напоследък, където освен за чистачки, прозорци, настройки на седалкитеи др., вече само дето не са почнали да слагат двигател който да те почеше по гъза (Ес класата се доближава до идеята с масажиращата си седалка)
Kumay - майстор
maptod написа:
Теоретично при еднакви мотор и редуктор по-големия волтаж дава по-голямо усилие.
А иначе колкото по-малък волтажа, толкова е по-малък габарита на батерията.
estorm - специалист
maptod написа:
Важно е най вече за какво ще се ползва винтоверта. С 10 волтовия не можеш да завиеш това което ще завиеш с 18 волтовия. Оттук и издръжливостта и тежеста и т.н. Гледам търсите профи машина. Ако ще е обаче за домашни истории отвреме навреме то няма смисъл от такава скъпа инвестиция.
Ей ти нова Макита с една батерия за 140лв.
http://www.ebay.co.uk/itm/MAKITA-6281Z- ... 2335b495dd
След 2 седмици е у вас. С доставка чрез наша фирма общо 160лв. Иска се малко търсене когато говорим за профи машини. Зарядно в продавалника 20лв. Или приготвяте едни 90 паунда и имате
Хитачи 18 волта с 2 литиеви батерии куфар и зарядно чисто нови и с гаранция
http://www.ebay.co.uk/itm/HITACHI-DV18D ... 338b60cedd
http://www.ebay.co.uk/itm/DV18DCL2-18V- ... 417d31cf4f
maptod - специалист
Какво мислите за Makita Hp457 18v Li-ion?
ZEDYCUS - майстор
Нямам впечатления, а и ненамерих инфо колко му е въртящият момент. А ми направи впечатление и това-
Makita BL1813G batteries are not compatible with the Makita 18v LXT range of tools.
Демек не може да използваш батериите на други Макити от ЛХТ серията. И друг път съм писал, но пак ще го повторя, търси модели BDF без удар, по леки и удобни са. Удара е под всякаква критика. :partyman:

Намерих информация- не е зле 42НМ Hard / Soft : 42 / 24N.m
Последна промяна от ZEDYCUS на вт мар 04, 2014 11:37 am, променено общо 1 път.
idunno - специалист
Е, поне 45Nm все ще извади.Когато ползвах някога Макита бях доволен от удара, все се налагало да се пробие някъде нещо в тухла и отворът е по- финен отколкото с перфоратора.
maptod - специалист
За BDF серия не ми стигат паричките. Не държа на удар просто това има на пазара. За сега съм се спрял на тези:
Нови:
Makita DF347DWE - 369лв
Bosch GSR 1800 Li ‐ 330лв
Внос от Англия:
Makita Hp457 18v - ~360лв
Bosch Gsb 14.4-2-li - ~330лв

Предимството на тези от Англия е, че са ми на 4км и мога да ги видя веднага.
idunno - специалист
От тези двете аз бих избрал Макитата.Мнението ми е малко субективно, защото преди време ползвах само Макита и единственият кусур са батериите, малко скъпо идват при подмяна.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: