Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tsenkov - специалист
Но си заслужават парите. Не го познавам но съм виждал негова машина-хареса ми. За съжаление не съм имал толкова платежоспособни клиенти.И произвеждам рутери но неговите са класи над моите, не че не мога да ги направя но няма кой да ми ги плати.
Власев,обадими се ше те заведа при стругаря които престъргва винтовете на моите машини.
Balabanov - специалист
Има пазар друг е въпроса, че трябва да се вдигне летвата многократно, също така се продават на не правилни места, като "продавалник", тук и т. н.
Всеки един стругар престъргва винтове това за тях е елементарно ограничението е в размера спрямо с какъв струг са.
vlassev - специалист
tsenkov Благодаря за съдействието, но ще пробвам да се справя сам (в духа на форума). Един приятел разполага със струг и смятам да увия винта или с алуминиев лист от тези дето използват в печатниците или лист неръждавейка 0,1 мм дебел. По обработваната дължина смятам да пусна една ръка с шлайфа да отнема ръчно горния "циментиран" слой.
STEPER - специалист
cvettomirr написа:
25 000 euro
Удоволствието да имаш нещо професионално и да работиш професионалнo струва пари :)
Но като имаш тази информация за цената поне да беше посочил техническите параметри на машината.
Иначе коментарите са излишни.
vlassev - специалист
Balabanov написа:
По на там ще кача снимки за навиването на гайка СВД на престърган винт стъпка по стъпка, че преди време имаше ядове с един колега. Винтовете са циментирани за бъдещите колеги искам да спомена, че трудно се намира стругар, който да не се мръщи особено ако са с дължина над 1000мм почти невъзможно да се нави. Другото, което е важно, е че освен да ги престърже стругар трябва и шлайф за набиването на лагери, което е важно също и би спестило някои главоболия свързани с високото кръвно. :roll:
Скоро ще ми предстои и на мен да върша това упражнение, така че чакам с нетърпение...!
Моля някой колега с опит да сподели какви са размерите на шийката на KRESS, че почвам проекта за Z оста!
STEPER - специалист
vlassev написа:
Моля някой колега с опит да сподели какви са размерите на шийката на KRESS, че почвам проекта за Z оста!

Прикачен файл

Kress.jpg
Kress.jpg (10.46 KиБ) Видяна 3094 пъти
edesign - специалист
Струговаме винта като го хващаме със сцепена надлъжно алуминиева тръба с диаметър, в който плътно влиза винта.
Дължината на тръбата 100 до 150 мм.

Навиването на гайката го правим като не вадим тръбичката, с която заводски са спрени сачмите да изпадат. Навиваме лента хартия на шийката на винта и внимателно вкарваме. Хартията има свойството да се саморазвива, доста е еластична и играе роля на пружина. Става изключително лесно със 100% успеваемост. Така слагаме гайките от 12 до 20мм винта, за по-големи не коментирам не съм пробвал.

Относно креса - малко по-назад във форума има хубав чертеж на планка за захващане на крес потърси я. Но диаметъра е 43мм
dobrev - специалист
vlassev написа:
Това е чертежа с отвори за закрепване на осветление и бъдещ монтаж на смукател за аспирация:

Прикачен файл

Copy of предна стена.JPG включено осветление

Прикачен файл

Copy of DSC00268.JPG изглед на машината с изключено осветление

Прикачен файл

kress 4 houls.jpg
чертеж
kress 4 houls.jpg (37.57 KиБ) Видяна 3070 пъти
MrMurdjo - майстор
Действащ прототип на пулт за управление за Mach3 (може и за LinuxCNC). Би могло и за друг софтуер. За операционната система устройството се явява USB клавиатура. А всеки бутон може да се програмира какъв клавиш или комбинация да праща към програмата.
Бутоните (а и всичко останало) съм ги правил от каквото имах под ръка като материал. По идея ще са различни цветове, отговарящи на бутоните на екрана на Mach3.
Изображение
Balabanov - специалист
Екстра се е получило, надписите черничките гравирани ли са или са печат? Предполагам вътрешността е от джойстик или клавятура.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: