Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
AndroBg - помощник
Да,точно за тръбен нагревател става дума,но с много по добро качество за районите с варовити води.
Тези нагреватели са специално усилени,което не зависи от диаметъра на тръбата,но са и по скъпи и се чака известно време.На мен ми обещаха за 2 дни но се мина цяла седмица.Иначе си реших проблема.
fikata - майстор
AndroBg написа:
Да,точно за тръбен нагревател става дума,но с много по добро качество за районите с варовити води.
Тези нагреватели са специално усилени,което не зависи от диаметъра на тръбата,но са и по скъпи и се чака известно време.На мен ми обещаха за 2 дни но се мина цяла седмица.Иначе си реших проблема.
Колега,много съм любопитен как тези "специално усилени нагреватели" преборват влошения топлообмен от варовика.
Кое е това нещо,"което не зависи от диаметъра на тръбата"/да се разбира и дебелината й и материала й/,което усилва нагревателите в тази борба, ако това "усилване"не е по-голямата им мощност на реотана? /Ако това може да се нарече "преборване" на отложения варовик по външната повърхност на тръбния нагревател/.
Фирмата,която препоръчвате/ на ул.Одрин 4/ е софийска т.е в район известен с неваровита вода. Интересно, е че в този район от гаранционния сервиз отбелязват много по голям относителен брой разрушени бойлерни нагреватели от другите райони,даже и от тези известни с варовитите си води.
Обяснението е особения електро-химическия състав на неваровитата вода в този район.
Папуас - специалист
Аз съм в район със силно варовита вода, но варовикът не ми е проблем. Получи се случайно. Просто сложих немско реле, за да ползвам само нощната енергия. Така водата е доста охладена и нагревателят работи дълго до достигане на зададената температура. Температурните разширения са в по-голям диапазон и това отцепва люспи варовик от нагревателя. Чува се даже като пукане. Люспите падат и се трупат на фланеца. И проблемът с натрупването им се реши някак случайно. Монтирах си трипътен кран на тръбата за студена вода, за да точа топла, когато няма вода. Правя профилактика веднъж годишно през този кран. Пускам да се източва и излиза доста варовик във вид на едър пясък. Понякога се задръства. Духвам и се отпушва. Правя го, докато спре да излиза варовик. Обикновено се изпразва около половината бойлер. Ако се натрупа много и не се чисти, покрива нагревателя, той прегрява и изгаря.
Така, случайно стават нещата при нас - папуасите. Боговете се грижат за нас! :-)
AndroBg - помощник
Завода за нагреватели работи не само за София ,а най вече за провинцията щото в София бойлерите са малко .
А под т.нар. усилен нагревател се има в предвид много по- здрав като издръжливост нагревател.
Това ,че е с диаметър 8мм значи че нагревателните елементи са машинно производство,шведска технология както по цял свят.
Нагревателите с диаметър на тръбния елемент 10 мм са ръчно произведени от занаятчийски работилници и не отговарят на изискванията за качество камо ли за тежки райони като Враца,Б.Слатина ,Кнежа,Ямбол,Сливен и др.
Шансовете да попаднеш на такива нагреватели е много голям поради лъскави сайтове в интернет.
fikata - майстор
А под т.нар. усилен нагревател се има в предвид много по- здрав като издръжливост нагревател.
Това ,че е с диаметър 8мм значи че нагревателните елементи са машинно производство,шведска технология както по цял свят.
Безсмислено е да влизам в спор що е това спираловиден нагревател - от какъв материал е и как се навива спиралата.
Още по безсмислен е спора за размерите и материала на тръбата/ мед,месинг,стомана, диаметър,дебелина на стената и как влияе това на топлоотдаването/ .
Дано да ти е жив и здрав дълго време нагревателя и да заслужи рекламата,която правиш на производителя.

Тема "Смяна на нагревател на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: