stan73 написа:Кой от чуковете наричаш "дърводелски" ?"кофражисткия"
Имаше универсален, ковашки и кофражистки.
Аз не издържах на ювелирната изработка на Абрахам Дитрихц и си купих и трите, а бях решил да купя само един или 2. Според мен са идеални, а дръжките на ковашкия и универсалния са от истинска Хикория (води се най-доброто дърво в света за дръжки на брадви, тесли и чукове). Релефно има щемпел ADW на главите и на трите вида чукове. Главата на кофражисткия чук е много интересна - освен стандартните функции за такъв вид чук имаше и гнездо за пирони с магнит (така се избягва основното садо/мазо удоволствие при забиването на пирони).
mitko64 написа:Заръчах да ми ги купят и са ги взели, но до уикенда няма да мога да ги огледам. По какъв начин са заклинени- със заливка или клин? Кофражният дали тежи, горе долу по преценка дали е с дебелостенна тръба дръжката? Защото ми се е случвало с един китаец, тръгнах да вадя пирон и дръжката се смачка, та я изрязах и набих плътна стоманена пръчка. И още нещо новият винтоверт(14,4V) с каква марка патронник е?кофражният тежи и според мен е с дебелостенна тръба,ама най сигурно да разберем е да срежем един.....
П.п.между другото,чуковете бяха много малко,по 3-4 от вид и то в 9ч. сутринта.Не знам в другите магазини по колко са пуснали, ама ми се струва малко и много ме съмнява вече да са останали,тъй,че ще пропусна да го тествам като,го резна с шлайфа