• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 52
Нека намерим най-тънките цени.
razli4en73 - специалист
stan73 написа:
Кой от чуковете наричаш "дърводелски" ?
Имаше универсален, ковашки и кофражистки.
Аз не издържах на ювелирната изработка на Абрахам Дитрихц и си купих и трите, а бях решил да купя само един или 2. Според мен са идеални, а дръжките на ковашкия и универсалния са от истинска Хикория (води се най-доброто дърво в света за дръжки на брадви, тесли и чукове). Релефно има щемпел ADW на главите и на трите вида чукове. Главата на кофражисткия чук е много интересна - освен стандартните функции за такъв вид чук имаше и гнездо за пирони с магнит (така се избягва основното садо/мазо удоволствие при забиването на пирони :) ).
"кофражисткия"
razli4en73 - специалист
mitko64 написа:
Заръчах да ми ги купят и са ги взели, но до уикенда няма да мога да ги огледам. По какъв начин са заклинени- със заливка или клин? Кофражният дали тежи, горе долу по преценка дали е с дебелостенна тръба дръжката? Защото ми се е случвало с един китаец, тръгнах да вадя пирон и дръжката се смачка, та я изрязах и набих плътна стоманена пръчка. И още нещо новият винтоверт(14,4V) с каква марка патронник е?
кофражният тежи и според мен е с дебелостенна тръба,ама най сигурно да разберем е да срежем един.....
П.п.между другото,чуковете бяха много малко,по 3-4 от вид и то в 9ч. сутринта.Не знам в другите магазини по колко са пуснали, ама ми се струва малко и много ме съмнява вече да са останали,тъй,че ще пропусна да го тествам като,го резна с шлайфа :)
Последна промяна от razli4en73 на пон мар 03, 2014 5:25 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
Заклинването е с кръгъл, оребрен и кух клин. Струва ми се добро, главите не мърдат изобщо. Също се надявам да са добре термообработени (но пък и заради фирмата производител съм убеден, че е така). На щемпела, освен ADW пише и че са произведени съгласно DIN 6475, 1000 (на ковашкия), DIN1041, 500 (на универсалния) и DIN7239, 600. На етикетчето пише, че са ковани (ако това е вярно, би трябвало да подобрява качествата поне 2 пъти). И на мен ще са ми интересни отзиви от някой про за тях (аз съм запален, но все пак съм инженер в друга област...).

П.П. При търсене в Гугъл със стринг "DIN 6475" ми излезе интересен резултат за чук, приличащ мнооого на лидълският: http://bg.farnell.com/gedore/620-e-1000 ... dp/9791477

П.П.2 Водят го каменарски, но ми се струва подходящ за ковашки (ще се радвам някой да внесе яснота).

П.П.3 Порових доста и нет-а, всеки вид чук го има с поне 3 различни вида подимена на различните места... (инженерен, железничарски, ковашки, дърводелски, ключарски, кофражистки, зидарски и т.н. - съвсем се обърках, но накратко изработката на лидълските ми изглежда доста солидна, а еквивалентните на вид неща, които намерих в нета са поне 3 или 4 пъти по-скъпи).
Последна промяна от stan73 на пон мар 03, 2014 6:01 pm, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
В граовско на този дизайн чук каменоделците му викаха мачела. Едно време с такива млатеха паветата по кариерите. Ковашките мисля имат фаска по ъглите, но който разбира да поясни.
stan73 - майстор
Всъщност и двата лидълски с дръжките от Хикория са с фаски, а само този, който мисля, че трябва да се нарича кофражистки (или в краен случай зидарски) няма...
brum - майстор
И аз налазих чуковете (и 3те :) ), ама налазих и шублера. За 20лв е екстра. Малко стърже като мърда по основата, ама е сух на барут, леко смазка предполагам ще реши това.

А чуковете - докато им се радвах и чаках на един светофар пробвах да ги бия един в друг. Никакви видими следи не останаха по повърхностите дето се блъскаха. Не знам обаче това колко може да е критерий.
septora - напреднал
Никой ли не си взема винтовертчето на Parkside да сподели какви са му впечатленията от него??
razli4en73 - специалист
stan73 написа:
Всъщност и двата лидълски с дръжките от Хикория са с фаски, а само този, който мисля, че трябва да се нарича кофражистки (или в краен случай зидарски) няма...
А може ли да обясниш,защо мислиш,че трябва да се нарича "кофражистки"
stan73 - майстор
Най-подходящ е за извършване на такава дейност, а и ако се вгледаш по строежите кофражистите използват предимно такъв тип чук.
salsero - помощник
septora написа:
Никой ли не си взема винтовертчето на Parkside да сподели какви са му впечатленията от него??
Ами и аз го накиприх понеже на стария einhell батерията започна да сдава багажа. Качеството на изработка много ми харесва, сравнявайки го със стария. Като цяло доста читаво ми се вижда, а за патронника никъде не пише какъв е, колегите с ROHM патронник ако подскажат къде пише ще споделя и аз.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 52

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: