• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 35
От мобилни телефони до цифрови камери
velas - специалист
А ако мушна този извънземен модул в черно-бял телевизор, дали няма да започне да показва цветно?... :snakeman:
hidrazin - майстор
leosat varna написа:
А ако мушна този извънземен модул в черно-бял телевизор, дали няма да започне да показва цветно?... :snakeman:
Цветно не знам ама поне ще е 3D. :lol:
:partyman:
velas - специалист
Егати яката ра'лта... :supz:
Този дето го е измислил сигурно вече е изобретил телепортера и вечния двигател... очакваме оферти и за тях... :finga:
самоход - специалист
За Бели Искър трябва много голяма антена на много голяма височина иначе няма гледане на ефирна телевизия
Krelion - специалист
За експеримент сложих една стайна антена на балкона и хващам 8 цифрови програми с много добро качество.ТВ ми е с цифров тунер.Искам да си сложа,някаква външна антена.Не ми се купува,за това,някой може ли да предложи схема,да си направя една?Намирам се в Елин пелин на 4 етаж.Имам булсатком,ама що да нямам и ефирна :)
Теодора - напреднал
самоход написа:
За Бели Искър трябва много голяма антена на много голяма височина иначе няма гледане на ефирна телевизия
Нали в рекламата се казва антената да е на 10 м височина. Но моята къща е висока около 5 м. С усилвател постигах все пак някакво задоволително качество - само БНТ дава смущения, но при желание може да се разбере за какво става въпрос. :yawinkle:
hidrazin - майстор
Krelion написа:
...Искам да си сложа,някаква външна антена.Не ми се купува,за това,някой може ли да предложи схема,да си направя една?...
Ами:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=42644
Там има и линкове към калкулатори. Сядаш, смяташ, правиш и ако стане пишеш как и другите да си направят така, че да им излезе по-евтино от 15-20 лева.
:partyman:
Теодора - напреднал
Благодаря! Доста четох и доста антени опитах. Един специалист ми направи по свои изчисления, но резултатът не беше по-добър. Не ми се катери повече. Ще се гледа каквото е сега. И без това ходя там за по няколко седмици 2-3 пъти в годината. Мислех си, че ще си купя нещо от магазина, колкото и да струва, ще го включа и ще тръгне. Успех! :cool:
самоход - специалист
Теодора написа:
Благодаря! Доста четох и доста антени опитах. Един специалист ми направи по свои изчисления, но резултатът не беше по-добър. Не ми се катери повече. Ще се гледа каквото е сега. И без това ходя там за по няколко седмици 2-3 пъти в годината. Мислех си, че ще си купя нещо от магазина, колкото и да струва, ще го включа и ще тръгне. Успех! :cool:
какво е направил по негови изчисления, нещо друго ли
Теодора - напреднал
Специално за съответния предавател беше направил изчисления и дори имаше препоръки как дължината на кабела да пасва на дължината на вълната. Антената му работеше добре, но решихме, че не си струва да монтираме всичко наново, понеже купешката даваше същия резултат.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 35

Тема "Ефирна цифрова телевизия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: