Моята машинка я карам с бензин А98 и слагам по 30мл. масло на литър бензин, понеже машината е Хускварна съответно и маслото което използвам е такова 

stefanbg написа:Миналото лято си купих две машинки - китайчета, от най-най-евтините, че ще се ползват чат-пат. Една косачка и един верижен трион. И може да се каже, че надминаха очакванията ми - работят без проблеми. Но докога? Затова искам да им помогна с правилната смес. Да, ама на книжките пише 1:20, а на маслото (Щил) - 1:50. Зная, че е вредно както недостатъчното масло, така и многото. До сега ги карах с 1:40, но все пак искам да попитам тези, които по-знаят: Кое съотношение е с приоритет - написаното на машината или на бутилката с масло.Ако се поразровиш из форума има доста написано по темата ти. Понеже имах проблем с една немско - китайска моторна коса от личен опит прави сместа 1:40 и няколко мл. масло от горе. Ползвам на Щил или Хускварна. Проблемът при мен беше, че задра буталото, въпреки че спазвах пропорцията точно /бензин-масло/, от един майстор разбрах, че даже и да спазваш точно пропорцията при неправилна заводска настройка на карбуратора пак може да се прецака двигателя. И никога не ползваи смес престояла по-вече от два-три месеца. Проблемът при поставянето на по-вече масло е, че може да се налага по-често да почистваш свеща, но по-добре това отколкото да правиш ремонт, който може да ти излезе и по-скъп от самата цена на инструмента
Stefan_62 написа:Проблемът при мен беше, че задра буталото, въпреки че спазвах пропорцията точно /бензин-масло/, от един майстор разбрах, че даже и да спазваш точно пропорцията при неправилна заводска настройка на карбуратора пак може да се прецака двигателя.Ако бензина ти е с повишено съдържание на сяра, а цилиндъра е с никасилово покритие, пак ще имаш ядове.Особено, ако имаш чести цикли топъл-студен двигател.
iivanov написа:Ако бензина ти е с повишено съдържание на сяра, а цилиндъра е с никасилово покритие, пак ще имаш ядове.Особено, ако имаш чести цикли топъл-студен двигател.Възможно е, но от къде да знам бензина с какво съдържание на сяра е, ползвам основно 95 /зареждам от Шел или Лукойл/, а колкото до покритието на цилиндъра божа работа /никъде не пише какво му е покритието/. Въпросът е, че китайчетата са си китайчета, и преди в някоя тема бях писал, че използвам една и съща смес и за косата и за моторната резачка, но разликата м/у двете е, че косата е китайско производство /въпреки, че марката е немска/, а триона е Шведски /Хускварна/.
koveslav написа:Според мен всичко зависи от предвидените топлинни хлабини и от конструктивните особенности въобще.По принцип е така, но може ли човек да разбере китайците как ги предвиждат когато стоката е за "третият свят"
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: