Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
r4ptor - напреднал
Здравейте,
обмислям да си купя бус. Занимавам се с мебели от ПДЧ. Мисля за някой от следните модели: Ситроен Джъмпър, Фиат Дукато, Пежо Боксер, Рено Мастер. Като ги гледам визуално и като габарити са горе долу еднакви.
Та, въпроса ми е следния - има ли някой от колегите накой от тези модели бусове и ако може да ми каже колко е товарната им дължина, съответно на стандартните и дългата база? на мен ми трябва минимум 2,90 метра, заради плоскостите.
Предварително благодаря.

ПП: ако някой мисли че никой от изброените не е добър, да предложи марка и модел с товарна дължина над 2,90.
konak4iev - специалист
здрасти аз също се занимавам с дърводелство имам дукато макси дължината на фургона е 3300 височината при вратите 1700 а до тавана 1850 ширината му калниците 1440 мога и да ти кажа цените на части които съм сменял каре без авс 128лв лагер тампон за амортисор 50лв комплект предни дискове с накладки 140лв моторче за чистачки 128лв подгряващи свещи словенски 2 година работят 8лв говоря за части нови средна хубост двигателя е 2500кубика чист дизел среден разход 10 11 литра купих го преди две години за 4000лв нарочно не взех с турбо щото ми казаха че прецакали се хвърля маслото на двигателя приятел има рено мастер и вижда зор с частите по моргите заради различното купе иначе моя е 1995г дано съм ти бил полезен и успех с намирането
r4ptor - напреднал
konak4iev написа:
здрасти аз също се занимавам с дърводелство имам дукато макси дължината на фургона е 3300 височината при вратите 1700 а до тавана 1850 ширината му калниците 1440 мога и да ти кажа цените на части които съм сменял каре без авс 128лв лагер тампон за амортисор 50лв комплект предни дискове с накладки 140лв моторче за чистачки 128лв подгряващи свещи словенски 2 година работят 8лв говоря за части нови средна хубост двигателя е 2500кубика чист дизел среден разход 10 11 литра купих го преди две години за 4000лв нарочно не взех с турбо щото ми казаха че прецакали се хвърля маслото на двигателя приятел има рено мастер и вижда зор с частите по моргите заради различното купе иначе моя е 1995г дано съм ти бил полезен и успех с намирането
Много полезен за мен пост!!! Благодаря! това МАКСИ сигурно е дългата база, случайно да знаеш стандартното дукато с колко е по късо?
иначе такова ме устройва като твоето ;)
konak4iev - специалист
незнам за късата имам приятел който има къса но е махнал преградата мога да го питам но незнам да не те подведа без преграда максито е дългата база има надстройка вътре ходя спокойно исправен преди този имах късо дукато от старите ръбестите обаче кръст не ми остана да го тваря и разтварям иначе голям катър
r4ptor - напреднал
konak4iev написа:
незнам за късата имам приятел който има къса но е махнал преградата мога да го питам но незнам да не те подведа без преграда максито е дългата база има надстройка вътре ходя спокойно исправен преди този имах късо дукато от старите ръбестите обаче кръст не ми остана да го тваря и разтварям иначе голям катър
:partyman:
MASTER - специалист
За пренос на плоскости е малко комплицрано.

Обикновено товарната дължина се мери по пода.

Обаче преградите към кабината напоследък ги правят изтумбени навътре към товарното.

И ако искаш да натовариш плоскост диагонално ... може да има изненада.

Така че - пробваш в кои модели влиза, и така ...

Аз имам Рено Мастер (еднакво с Опел и Нисан) и Пежо Боксер (еднакво с Дукато и Ситроен)

И двете са L2 H2 (дължините и височините за бусовете се означават така ) и в двете съм товарил плоскост 2,07/2,83 и се събира. Доста плътно, но се затварят вратите.

Става дума за най новите модели, за по старите - незнам дали отговарят до сантиметър на новите.

Най сигурно - пробвай всеки модел
-Тони- - специалист
Тези бусове стават за превоз на плочи инцидентно. Ако само за това мислиш да го ползваш не стават. Плочите влизат изправени и са трудни за товарене и разтоварване. Не могат да се качват много плочи- повече от 5-6 си е направо мъчение. Имам Форд Транзит дълга база 2000г висок - доволен съм от него.
r4ptor - напреднал
БЛАГОДАРЯ на всички за полезните постове, няма да се возят основно плочи, и няма да са много. евентуално мисля според разкроя, на място при взимането на плочата да изрежа една ширина по дължината на плочата и например една плоча 2,80х2,07 да стане на две парчета примерно 0,55х2,80 и съответно 1,55х2,80 и така ще ги кача изправени.

Тема "Каква е товарната дължина на следните бусове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: