Мечтата на всяка домакиня
totko - специалист
Хайде колеги и колежки съфорумци, моля помагайте с подробни съвети ( вие сте ни надеждата), защото наближава пролетта - времето за ремонти, а все още нямам никаква идея как да го направя този покрив. Всяка ваша идея и предложение могат да ни бъдат от полза!
Значи за какво става дума. Искаме да усвоим терасата която се намира към кухнята, но проблема е че живеем на последния 3-ти етаж в по стара тухлена жилищна кооперация и над терасата няма покрив.
Изключваме варианта - покрив от поликарбонат, защото ни е нужна добра топлоизолация, особено през зимата.
Първоначално ще започна с два въпроса за 2 варианта, да си кажете мнението дали са осъществими:
1-ви вариант - изливане на плоча
2-ри вариант - направа на обикновен покрив с цигли, а под него допълнителна изолация
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
1. За плоча забравете.
2. Дървена конструкция с керамични или битумни керемиди, с задължителната изолация отвътре
3. Поликарбонат изобщо не е за изхвърляне като идея. Най-дебелият или даже двоен, в PVC рамка ... не е лош изолатор, увеличава светлината.
Justy - майстор
Виж това
Правил съм го сам, и е изключително просто.

PS Тотко, това поручик Ржевски ли е :wink:
totko - специалист
Justy написа:
Виж това
Правил съм го сам, и е изключително просто.

PS Тотко, това поручик Ржевски ли е :wink:
Ахх аххх Justy от кога търся тези снимки. Изключително много съм ти благодарен колега, жив и здрав да си ИзображениеИзображение ИзображениеИзображениеИзображение . Тези снимки ги бях гледал преди няколко месеца и незнайно защо не запаметих линка, от тогава се убих да ги търся в форума. Мисля че точно това ми трябва и ще ми свърши чудесна работа.
Ама защо си от София бе Justy,що не беше от Търново или региона, колко бира с готини мезета щяхме да изпием с теб - все нямам късмет :) . След като ти самия си ги правил вече тези упражнения, може ли когато започна с усвояването на терасата да разчитам на теб, за подробности и за неща които няма да са ми ясни?Моля да ми пратиш на лична бележка твой номер на айсикю, скайп, имейл, за да имам пряка връзка с теб.

П.С. Да ти кажа ли, не знам дали това е поручик Ржевски, но дори и да е бил той, вече се казва поручик Тоткожевски :-D :wink:
totko - специалист
Терасата е с размери: дължина - 2,90 м ; ширина - 1,28 м .Забравих да измеря на каква е височината покрива на сградата, ако това е от значение.
Ето и снимки, затова как изглежда терасата и в какво състояние е:

Това е снимка в дясната горна част
Изображение

Снимка на лява горна част
Изображение

Поглед от кухнята
Изображение

На последната снимка, това зеленото е бетонна стеничка
Ако ви е необходима още информация, казвайте.
solo5 - майстор
аз като гледам си имаш покрив
остава само да иззидаш с итонг, да изрежеш винкела, да поръчаш нова дограма от ПВЦ, да направиш изолация на тавана и си готов :-D
Profi Stroi - специалист
solo5 написа:
аз като гледам си имаш покрив
остава само да иззидаш с итонг, да изрежеш винкела, да поръчаш нова дограма от ПВЦ, да направиш изолация на тавана и си готов :-D
Интересното ще дойде предполагам когато започне да сваля остъклението - как този покрив ще остане така че хем да свали сегашното,хем да сложи нова дограма и да изида.
prascho - майстор
То ако горната тераса се държи на винкелите между стъклата до сега да е паднала. Но не съм запознат със строителството по време на комунизма...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
[quote="prascho"]То ако горната тераса се държи на винкелите между стъклата до сега да е паднала... quote]
Няма горна тераса. Това му е проблемът на питащия.
Profi Stroi - специалист
prascho написа:
То ако горната тераса се държи на винкелите между стъклата до сега да е паднала. Но не съм запознат със строителството по време на комунизма...
Кой сега не чете постовете ?
Май не аз.

Тема "Изцяло нов покрив на тераса-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: