Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Аз малко да подразня :-D

Прикачен файл

55.png
chapara - майстор
Изображение ,така е тука в тоя форум Изображение, аман от Ганьовци Изображение, накрая ще си признаеме лекинко и за топлозагубите и за конденза Изображение И един въпрос към хората изпълняващи ВиК. Как пускате тръбите в преградни стени от гипскартон, включително и мръсните канали? :cool:
LazarGanev - "Велик майстор"
Понеже станаха 3 страници офтопик и отдалечаване от въпрос на питащия за конкретната негова ситуация, нека да припомним въпроса му и първите отговори:
KRISTINOBAL написа:
Лошото е понеже съм дълбал панелата, а там нямах възможност за дълбок канал няма възможност да сложа от тази изолация, тръбите са ми на 3-5 милиметра от равнината на стената.
LazarGanev написа:
А най-добре е да запълниш кухините с пяна, която после да изрежеш - хем после лесно се демонтират тръбите, хем тръбите са в изолация :wink:
chapara написа:
Нещо май се ебавате :-D , може за тръбите да няма значение, но за фаянса има огромно, тъй като в постоянно топлинно разширение се прецаква , а не само и той а и фугировката :roll: Водопроводчиците да замълчат, въпроса е към облицовчици :cool:
И основната тема на спор се измести "Могат ли ППР тръби измазани в стената без изолация да прецакат/съборят фаянса"
После имаше едни снимки уж за доказателство, които започнаха да се коментират, после тези снимки изчезнаха, защото авторът им се усети, че са автогол, а коментарите останаха така 3 страници дотук философстване извън основния въпрос на темата. В някои форуми такова коригиране на старо мнение след като има изказвания след него е наказуемо, не знам тук как е, но най-малкото не е колегиално и джентълменско. Ако модераторите преценят да разчистят.
chapara - майстор
Абсолютно няма никакъв автогол! На някой май му се е прииграло футбол позапален от победите на "Лудогорец" :-D Снимките ги махнах, понеже имаше питане за една снимка на скрит път за климатик, който също беше в изолация и се ядосах. Когато стените са криви, тънки и знам ли още какво се измазват с нужната дебелина. Ако на някого му е трудно мазането е друг въпрос. Наскоро имах подобна ситуация-зидана стена на калъч, висока 3 м. и дълга 2.40 м. Всичко беше вкопано-е имаше и изпопадали тухли от стената-подмаза и се подзида. От страната на банята се положи армировъчна мрежа, мазилка от 2-5 см. на места силно циментова и стената се укрепи. После по същият начин от другата страна, защото е кухня и ще носи шкафовете тази стена. Плътно налепени плочи и всичко си дойде на мястото. Жалко че не снимах в процеса на работа. Та подмазването може да бъде заменено с измазване, особено препоръчително за панелките!

За снимките, мисля че бяха тези понеже други подобни нямам. Пред тръбите се зида стена от итонг. Примера беше за онагледяване горе долу.

Изображение

Изображение

Изображение

Офтопик или не, тука се разискват принципни неща, които биха дали отговори на широката аудитория за куп неща и разбирания твърденията на пишещите. Аз лично за себе си съм доволен , защото успявам да защитя една вярна теза. А ако опониращия не го забелязва си е негов "-" :-D

И последно имах въпрос:
И един въпрос към хората изпълняващи ВиК. Как пускате тръбите в преградни стени от гипскартон, включително и мръсните канали, със или без топлоизолация?
GROHE Bs - специалист
След като държиш на изолацията толкова много научи твоите бараби да режат под 45 градуса или на тетките леко сцепване и ал. тиксо.И им купи Изогоматерм а не тоя боклук.И да в картонени куфари задължително слагам изолация.За канала ми се вижда изнасилено вече.За мивката вместо модул могат да ползват тетки за външен монтаж (с ушаци) щом се държи да са на едно ниво.Щото на 10 санта разкрачени и плочкаджия левак дупките около тетката мое да лъснат.Не дай си боже конзолата да не влезе.Определено ни направи показно с тоя фотос.
chapara - майстор
GROHE Bs написа:
След като държиш на изолацията толкова много научи твоите бараби да режат под 45 градуса или на тетките леко сцепване и ал. тиксо.И им купи Изогоматерм а не тоя боклук..
Задължително :wink:

Тема "Замазване на тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: