Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Minkov - специалист
dobcho_vn написа:
Знаех, че всякакви таланти се занимават с електричество, ама ти ме удари в земята и без 1,7 kV DC....
Човеко, колега, недей да правиш такива опасни еквилибристики, че да не пострада някой.
Предполагам, че чорбаджията те натиска да мине евтино, ама то винаги излиза солено и пресолено в един прекрасен момент.
За безопасността на труда бъди спокоен.
Не разбрах имаш ли отговор на въпросите ми в началото на темата или ...
todortv - майстор
Minkov написа:
Да, напрежението по проводника е спрямо земята, идва от съответната заводска подстанция и е изправено (постоянно).
Напрежението, примерно толкова, но тока не е ли повече?
Дори и по-малък да е тока, при това изпълнение стой далече или не вдигай шалтера......
Minkov - специалист
Повечко, доста повечко е тока, прав си.
Както казах по-горе, бдим за безопасността на труда, разстоянието между хората и тока е над 4 м.
.................
Сега за тръбичката, има ли опасност от пробиви, разрушаване и т.н.?
fox_vt - майстор
Какви пробиви бе човек :lol: Единствената посока е откъм проводника към земята и обратно,тръбата няма участие.Само водата ще провежда.По тръбата няма да има никакви поражения.Ако намекваш за пробив към вътрешноста на тръбата не няма да има стига да е запушена отгоре.
shadow__01 - майстор
Minkov написа:
Сега за тръбичката, има ли опасност от пробиви, разрушаване и т.н.?
Има разбира се. Като стане белята няма да мислиш за "тръбичката". Това си е живо самоубийство да се работи до това особено при дъждовно време.
Кабела задължително трябва да е с XLPE изолация издържаща на поне 10kV. Друг е въпроса, че толкова високо напрежение трябва или да е заровено в земята със всичките му изисквания за изолация или във въздуха на определена по стандарт височина.
Сега като се замисля знаеш ли какво е електролиза?
Процес на разлагане водата на водород и кислород. Получава се когато прав ток протича през вода. А щом и тока е голям значи при един пробив в изолацията ще си имаш и водород, освен утечка към земята.
PVC изолацията не се препоръчва за напрежение над 1000V.
Последна промяна от shadow__01 на чет мар 06, 2014 12:13 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Minkov написа:
Здрвейте, Имам следния въпрос: има ли опасност от взривове, ако върху тръба от PVC (за канализация), с диаметър Ф160 mm вали обилен дъжд ,...
Какъв взрив те гони? За да има взрив трябва да има нещо което да се детонира. :lol: Ама доцентите сте станали доста... :weedman: То затова и тези дето излизат "висшисти" за никакъв чеп не стават. Има си учебници и книги. В тях пише пробивно напрежение, диелектрична якост и други ми ти такива работи.
Ако не можете да го сметнете си направете опитна постановка. После сложете резултатите тук.
Интересно защо въпроса тук е зададен толкова аматьорски, а тук маааааалко по-добре формулиран? Вярно. Там страх от БАН дебне от всеки пост! :cool:
Изолация при 1.7 kV и дъжд, може ли така?
Да не би случайно да си мислиш че в този форум са събрани всички каръци на света? [-X
Та ако искаш конкретни отговори дай да видим каква е идеята и за какво става дума. Тези "опитни" и "теоретични" постановки може да минават някъде другаде, не и тук.
Успех с тоците!
:partyman:
P.S. Изловен си още веднъж! :-D
moimoimoi - майстор
а какво ти пречи просто да си сложиш един изолатор за 20 kV,струва 20 кинта.
забиваш в земята шпилка с нужния диаметър,завиваш изолатора към нея и отгоре си прихващаш проводника

ако вече въпроса е чисто теоретичен за да се видят знанията към когото е зададен въпроса явно е нужно да се направят изчисления

Прикачен файл

0662f2abe9e6aa6e66e85a3959fca3cb1ad3a6f6._130_85.jpg
0662f2abe9e6aa6e66e85a3959fca3cb1ad3a6f6._130_85.jpg (7.48 KиБ) Видяна 1671 пъти
antonioven - специалист
А може ли да щракнеш няколко фотоса, да видим що за чудо е това.
Minkov - специалист
hidrazin написа:
... То затова и тези дето излизат "висшисти" за никакъв чеп не стават. Има си учебници и книги. В тях пише пробивно напрежение, диелектрична якост и други ми ти такива работи.
Ти като си ги чел, можеш ли да ми отговориш на въпроса или не? Щото аз, ако съм ги чел, сега нямаше да те питам.
gogo7777 - майстор
Ще грееш водата от сондата ли.....или ще трепете къртици... :-D

Тема "Изолатор за 1.7 kV, може ли така?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: