Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Надписите са гравирани. А за останалото предположенията са погрешни :) - всичко е "направи сам".
Ето ги и платките - ецвани са механично, т.е. фрезовани. Следващият етап е една платка с SMD елементи и по-компактна кутия. Тази сега е да изпробвам работата и функционалността на разположението на бутоните, както и дали тези са най-подходящите при практическа работа на рутера.
Изображение
Balabanov - специалист
Евала колега супер си :prayer:
Мислил ли си за врътка много е удобно:
Изображение
Аз съм ползвал такова имаш копче за X,Y,Z и стъпката 0.1, 0.001 и т. н.
А врътката става активна като задържиш бялото копче, ако не си го задържал и да я въртиш нищо не се случва. Макарче вече не го ползвам защото си въвеждам кодовете на самия Линукс :?
MrMurdjo - майстор
Има си хас да не съм мислил :)
За просто местене може би ще пробвам с енкодер като тези от аудио устройствата. Но са с малко стъпки на оборот.
За по-голяма прецизност според мен ще се мисли на някой от следващите етапи - пултът да си "говори" с програмата по modbus интерфейс. Тогава има и обратна връзка и синхрон.
За настоящия вариант повече ме блазни мисълта за малък джойстик за местенето. В крайна сметка, дисплеят не е далеч и има визуална обратна връзка. Днес поработих малко и си е удобство, вместо да се пресягам към клавиатурата постоянно.
Автоматичното нулиране на височината на инструмента, Старт, Пауза, Стоп и Ресет са изнесени на пулта и работят ОК.
Също минаване в стъпков режим/бързо придвижване и превъртане през зададените големини на стъпките.
Balabanov - специалист
Е как супер екстра си е а и като е направено с мерак ценя няма :heart:
edesign - специалист
MrMurdjo браво!!!

Само един въпрос - това отгоре лъскавото какво е (алум. изглеждащия панел на бутоните)? Предполагам пластмаса с алум. покритие като тази, с която правят табелки за врати и пощенски кутии.
Ако е така би ли пуснал снимка на инструмента, с който си гравирал малките буквички. Колко им е дебелината, ширина, височина, много фино изглежда?
dobrinski - специалист
Браво, много добре е станало!
MrMurdjo - майстор
edesign написа:
MrMurdjo браво!!!

Само един въпрос - това отгоре лъскавото какво е (алум. изглеждащия панел на бутоните)? Предполагам пластмаса с алум. покритие като тази, с която правят табелки за врати и пощенски кутии.
Ако е така би ли пуснал снимка на инструмента, с който си гравирал малките буквички. Колко им е дебелината, ширина, височина, много фино изглежда?
Да, пластмаса за гравиране. Инструментът е V-образен гравьор, 30 градуса наклон и 0.1 мм връх.
Balabanov - специалист
Гравопли се казва материала.

Аз мисля да си накълцам часовник, направих проба от разпенено PVC на чертежа и излезе това:
Изображение

Изображение

Мисля да го направя от дърво с рамка и стъгло. :?
MrMurdjo - майстор
Много фино се е получило. От къде изкопа разпенено ПВЦ с този цвят? На мен може би ще ми трябва черен в близко време, но доставчиците предлагат предимно бял.
Balabanov - специалист
Бял е цвета, така се е получило от осветлението ми в хола :-D

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: