Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo
- майстор
5467 мнения в "CNC машина гравьор"
tsenkov
- специалист
Balabanov написа:Колеги един бърз въпрос. Може ли да се намерят цанги с различен размер за оберфрез моята е Елтос и е само с 8мм или направо да ходя на стругар. Трябват ми 3мм, 4мм и 6мм за 6мм намерих.Не стандартно са окомплектовани с Ф 6 и Ф 8 мм. Никой не произвежда други. Само втулка спасява.
Balabanov
- специалист
Това с втулките ми се вижда малко афиф работа. Тая седмица ще ходя до сругара да ми врътне няколко след което ще си направя пасер за да си ги цепна с ножовката
Доколкото елтосчето ми ще бъде сериозно моднато сега му приготвям едни втулки от полиамид за лагерите че и то горкичкото изобщо не е за тая работа и трябва да се променят някои неща за да стане.
Примерно на ротора лагера който е долу при цангата освен че беше разбит стабилно има някаква гумена втулка която мърда стабилно (между оста на ротора и лагера), преценена е да обира биене според мен и е пълна недомислица, защото в горния край пак е с гумено оплътнение, което е достатъчно за тая цел (в горния край гуменото оплътнение е от външната страна на лагера и тялото на самата фреза. Аз си мислех по едно време направо да го преправя с ер20 цанги и да не се занимавам с глупости но е 500 вата а ер20 цангата си е тежичка.

Доколкото елтосчето ми ще бъде сериозно моднато сега му приготвям едни втулки от полиамид за лагерите че и то горкичкото изобщо не е за тая работа и трябва да се променят някои неща за да стане.
Примерно на ротора лагера който е долу при цангата освен че беше разбит стабилно има някаква гумена втулка която мърда стабилно (между оста на ротора и лагера), преценена е да обира биене според мен и е пълна недомислица, защото в горния край пак е с гумено оплътнение, което е достатъчно за тая цел (в горния край гуменото оплътнение е от външната страна на лагера и тялото на самата фреза. Аз си мислех по едно време направо да го преправя с ер20 цанги и да не се занимавам с глупости но е 500 вата а ер20 цангата си е тежичка.

MrMurdjo
- майстор
Не искам да те отчайвам, но всичко това вече е пробвано и общо взето не става. Цанга не се прави току така, трябва си точност и материал и полиране на повърхностите, и термична обработка, и сигурно още, дето не се сещам какво. От моята практика, процепени втулки от месинг - може да се ползват направо калибровани пръчки, направени на часовникарски струг, дават много добри резултати. Процепването също се прави на струга с диск 0.5 мм.
Ако искаш да започнеш тънко, май подобре си купи едно Спарки като моето, 162 лв беше последно цената му, с две цанги 6 и 8 мм. Времето, усилията и парите, които ще хвърлиш за съмнителен краен резултат, ми се струват по-неприемливата опция. Но ако искаш да се убедиш сам, давай
Ако искаш да започнеш тънко, май подобре си купи едно Спарки като моето, 162 лв беше последно цената му, с две цанги 6 и 8 мм. Времето, усилията и парите, които ще хвърлиш за съмнителен краен резултат, ми се струват по-неприемливата опция. Но ако искаш да се убедиш сам, давай

Balabanov
- специалист
Ами Спаркито, като твоето е и като моя Елтос в общи линии все тая пак си е с гумена втулка при лагера и пак играе, и лагерите са скапани а след време (при това не много дълго) ще играе много, аз познавам човек с правени цанги а и майстора каза, че ще ми свърши работа а на него му имам много доверие след като ми престърга идеално винтовете които уж нямаха престъргване.
Месинг е изключително не подходящ материал за тая цел включително за втулки! Работят се от месинг в случая защото човека който ги прави не може да обработва качествено метал а месинга е мек и лесен за работа. Обърни се към човек с металообработващ център да видиш дали няма да може да ги направи. Когато си обиграл нещата един път от тук на там се купуват само четки и ротори за 35лв и си в джаза.
Елтоса е идеален защото се разглобява като лего а аз вече си имам скоби за лагерите му а каквото съм направил до момента е работело и съм му се радвал много така че ще рискувам да си хвърля парите
Сметката е следната:
8лв за лагери и 20лв за стругар
Скобата ми е безплатна един приятел ми я направи, полиамида също, аз ще си го направя сам
Месинг е изключително не подходящ материал за тая цел включително за втулки! Работят се от месинг в случая защото човека който ги прави не може да обработва качествено метал а месинга е мек и лесен за работа. Обърни се към човек с металообработващ център да видиш дали няма да може да ги направи. Когато си обиграл нещата един път от тук на там се купуват само четки и ротори за 35лв и си в джаза.
Елтоса е идеален защото се разглобява като лего а аз вече си имам скоби за лагерите му а каквото съм направил до момента е работело и съм му се радвал много така че ще рискувам да си хвърля парите
Сметката е следната:

Скобата ми е безплатна един приятел ми я направи, полиамида също, аз ще си го направя сам

STEPER
- специалист
Balabanov написа:...........така че ще рискувам да си хвърля паритеhttp://www.ebay.com/itm/5x-Engraving-bi ... 1e691020aa
Сметката е следната:
Features
High quality
Extra long life
Adjust the shank of the CNC engraving bits from 6mm to 3.175mm; work with 6mm collet.
Specifications:
SHK: 6mm
OVL: 24mm
Dia. (Outer): 6mm
Dia. (Inner): 3.175mm
Package Includes: 5 adapters
Brand new
5 Броя

Balabanov
- специалист
Знам ги тези преходници колега но това по-скоро върши работа за "американските" инчови инструменти от които има изключително качествени а на мен си ми трябват цанги 4мм и 3мм защото 6 и 8 си имам. Когато имаш 8, 6, 4, 3 вече всичко е точно за по-малките инструменти се намират примерно инструмент 1мм с опашка 3мм и си в джаза но си трябва да си ги имаш за да няма спънки.
Ако трява да бъда точен това е за 1/8 инструмент малко трудничко ще хванеш стандартен метричен 3мм нож. Примерно цангите за металообработка фрези са 3-4мм, 4-5мм и т. н. но примерно в 3-4мм влиза 4мм инструмент за да вкараш там 3мм трябва сериозно млатене върху дорника и няма да се получи!
Ако трява да бъда точен това е за 1/8 инструмент малко трудничко ще хванеш стандартен метричен 3мм нож. Примерно цангите за металообработка фрези са 3-4мм, 4-5мм и т. н. но примерно в 3-4мм влиза 4мм инструмент за да вкараш там 3мм трябва сериозно млатене върху дорника и няма да се получи!
Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература