• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
BAT_GOIKO - специалист
themask написа:

Ето и нещо за лавровишната, ако четеш английски:
http://www.bakker.co.uk/artikel/gardeni ... ry-laurel/
Мисля, че това са изреченията за твоя случай:
"...This branch structure should be left intact after pruning. The more branches are left after pruning, the bushier the plant will eventually become. You should therefore cut down to just above where the branches divide. The new shoots will develop from the dormant buds on these branches."
Здравей themask,

благодаря за информацията, аз размишлявах в тази посока и стигнах да същия извод че за да не оплешивее живия плет в основота е добре да оставя колкот се може повече рзкллонения там за да мога при нужда да подстригвам и да излизат листа а и да оставя основни клони които да държат горната част на плета.

Моята цел ще бъде основните клони на плета да ги насоча колкот се може повече във вътрешноста на плета между двата реда(сял съм два реда на разтояние от около 60 см между ред и 50 см между храст (така имам 4 бр. в лиеен метър, като две по две са в диагонал). И от тези основните ще се пускат млади клони които да правят листната маса.

Поздрави
BAT_GOIKO
themask - специалист
Благодарности на swot за информацията :)

BAT_GOIKO да покажеш как се развиват растенията!
swot - специалист
themask написа:
Благодарности на swot за информацията :)

BAT_GOIKO да покажеш как се развиват растенията!
Няма проблеми, пазарувал съм доста от там. Смея да твърдя, че продукцията им е качествена. Надявам се, че ще ти хареса. Изборът е голям.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

вчера имаше резидба. Милите храсти мисля че се поувлякох но съм сигурен че е за добро. Луницерата остана без най-твърдите си и дълги клонки (целта е да се сгъсти в основата и да направи гъст еднороден килим). При лавровишната логиката беше да получа колкото се можем повече разклонения в основата на разстението за да може като порасне след 5 лета да е плешива, така че и там имаше подрязване на основните клони на около 10 - 15 см от основта.

Ако оживеят ще е добре ако не ще садим на есен :rolleyes: . за лоницерата не се притеснявам тя тъкмо бе започнала да напъпва с малки ( 2 - 5 см надбавки директно от актуалните клони), при Лавровишната ще е по интересно и забавно.

Поздрави
BAT_GOIKO
themask - специалист
Е, дай някоя и друга снимка, де :) Не се стискай!
boltik - специалист
themask написа:
Е, дай някоя и друга снимка, де :) Не се стискай!

Прикачен файл

12346.JPG
12346.JPG (36.42 KиБ) Видяна 6665 пъти
VLADO66 - майстор
Постигнах много тънък успех при разсаждането на лавровишната-тазгодишнни резници засадени в пясък поддържан влажен и на сянка :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Подрязване/сгъстяване на лоницера и лавровишна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: