• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bisermonov - специалист
Предложете идеи къде да бъде къщурка около 100 кв.м. в парцел 443 мисля да е овощна градина. 441 също е моя. Аз предлагам къщето да е в парцел 442 некак си ми допада по- далечко от пътя той е земен. Лицето на къщето да е към входа май се пада западно.
441 е 1600кв.м. размери 50м. х 32м.
442 е 1400кв.м. размери 50м. х 28м.
443 е 800кв.м. размери 50м х 16м.

Прикачен файл

Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (70.17 KиБ) Видяна 3136 пъти
Последна промяна от bisermonov на пет мар 07, 2014 8:46 am, променено общо 2 пъти.
schuldiner - майстор
Г-образна в парцел 442, на десетина метра от западната граница и на 5 м от градината (443). Отворена на юг, естествено. В западното крило (към пътя) кухня/трапезария, сервизни помещения, останалото в другото крило.
Tsilkov - майстор
Ех тоя път де - какво толкова минава по него? Това да си сложиш къщата в южната част на двора и да гледа на север [-X
schuldiner - майстор
50-те метра дължина ги сгрях и по скицата, ама да няма голям наклон към пътя? Щото друго обяснение за решението ти (и на някои от съседите ти) не виждам. Обаче ако е северен/северозападен склон, хич не става за къща. Ако е само запад, по' бива.
bisermonov - специалист
Първата идея е това лицето се пада югозападно да гледа към пътя от който ще се влиза в двора и северозападно към градината и съответно с големи прозорци. Лятото ще го огрява от към 12 до като залезе ще бъде голама жега което е минус ,но пък слънчеви зимни дни ще влиза топлина което е плюс, трябва да правя път през парцел 441 което е голям минус. И започва да неми харесва тази идея.

Терена е равен на тепсия.
tretre - специалист
Аз бих сложил къщата в северната част до пътя. От тази страна ще бъдат сервизните помещения и главния вход.
Цялата къща може да се разгърне на юг, може да е г-образна или даже п-образна. Тези почти 4 декара могат да се превърнат в прекрасни градини и парк.
bisermonov - специалист
Ми не е добра идея но явно има принципи които трябва да се спазят аз не съм учил за архитект и не зная със какво трябва да се съобразявам, да гледам почти всички къщи са с южно изложение щом го правят хората така трябва да бъде. Със сигурно има неща с които трябва да се съобрази човек че после да неси скубе косите. Посочете най-важните неща с който не бива да се правят компромиси?
prascho - майстор
С тъщата, жената и децата :-D .
Tsilkov - майстор
Бисере тресни една-две снимки да се видят околните гледки и наклона на терена. Твърди правила няма - "номера" е да отсееш най-важното и да изстискаш максимума на възможното.
ArturDent - Почти Безобиден
Tsilkov написа:
Това да си сложиш къщата в южната част на двора и да гледа на север [-X
Внимание: Заяяждане!
Е к'во лошо има да гледа на север?! Някои го предпочитат, например аз.

След 25 години живот в юго-западен апартамент ми писна!
Следващия ми беше северо-източен.
И къщата я направих със северо-западен. Просто обичаме да живеем на по-хладно (22 градуса / спим на 20) .
И сметките ми през топлия сезон са били винаги по-големи от "студените". И топлите месеци са повече от студените.

Не трябва да се разсъждава от Софийската камбанария. Има места на които южното или западното изложение е направо неприемливо.
  • 1
  • 2

Тема "Идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: