• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 34
Всичко за този вид строителство.
Tsilkov - майстор
Фитилчо написа:
Не искам да има колони да подпират по средата.
Ти за оснвоната конструкция пак си ползваи стомана - тя така или иначе идва под топлоизоалционни пласт. Колкото и да ти е лесно да работиш с метал - няма по-просто нещо от слагане на 3 метрови дървени ребра с трион и винтоверт/чук (да не говорим колко лесно после на тях се кове обшивка). Не говоря за цялостна дървена покривна конструкция - тя е друга бира и си иска своето.
Фитилчо написа:
Топло валцованият профил е голям член да работиш с него.
Е нали беше вещ в металната :lol: Шегата на страна ама с кутия и термомост няма как да се получат нещата. Да не говорим че има сумати студеноогунати U и Z профили - е верно е че не можеш да ги купиш от отсрещната железария.
Последна промяна от Tsilkov на чет мар 06, 2014 5:33 pm, променено общо 1 път.
BLUEPUPIL - майстор
Фитилчо написа:
Двата ската ще са абсолютно независими.
Независими от какво?
Фитилчо - майстор
Независими един от друг :) няма да са термо-свързани освен от прозореца :wink:
Носеща ще е металната конструкция.Отгоре 30 мм фибран цялостно. Върху нехо 200 мм дървени греди с между тях изолация. Отгоре скара и над нея - метални керемиди.

Цилков така ще го играя аз.

Метална конструкция под изолацията. Върху метала дъски- кофражни и нагоре всичко ще е дърво- ребрата, които отделят и също и скарата :?

Тия хашове трудно се напасват, кутията е много по удобна. Режеш под градус и телоподаващото :rock:
Птобвал ли си да звиеш винт в профил Н :lol: ебаси члена. А аз някак трябва да завивам дъсчената общивка в тях все пак :wink:
Кутията е друга бира - дупка 3 и винт 3.5 :razz:
Вадим Владимиров - специалист
"Фитилчо", заповядай.
Прикачен файл:
734431_309672045828784_2110256746_n.jpg
Прикачен файл:
563951_313223215473667_1410708275_n.jpg
Прикачен файл:
541099_309671769162145_552477267_n.jpg
VLADO66 - майстор
Вадиме,сори за офф-а,ама онзи какво се пъне в другия форум.Хубаво че не пиша вече там :),неам нерви :-D
Вадим Владимиров - специалист
Владо, ако знаеш как ме напира отвътре. Просто не е истина. Пича иска да покаже колко е велик, а другите за "чеп за зеле не стават". Поне тук ще помагам с каквото мога.
VLADO66 - майстор
Вадим Владимиров написа:
Владо, ако знаеш как ме напира отвътре. Просто не е истина. Пича иска да покаже колко е велик, а другите за "чеп за зеле не стават". Поне тук ще помагам с каквото мога.
:partyman:
А по темата-изолацията може да се направи без проблем стига да се огледат внимателно детайлите и да се вникне в принципите на движение на парата,въздуха и точката на оросяване.
Вярно че с квадратната тръба ще е по тегаво за работа.Може да се поръчат слепени носещи греди/столици/ с по голяма дължина и сечение,които да са видими и да са акцент в интериора.
http://www.youtube.com/watch?v=owu0N5Gr ... ata_player
BLUEPUPIL - майстор
Фитилчо написа:
Ползвам кутии защото по лесно се работят.
Натъпчи в тях от каменната вата дето е за изолация от пожар. Няма да се запали, като работиш с телоподаващото.
Фитилчо - майстор
Много благодаря на всички за помощта :roll:

Сега да обобщя и да видим колко съм близо до истината:

ПОКРИВ:

Изображение

Легенда

от долу нагоре

1, Бяло - Гипсокартон
2.Охра - Вата
3.Дървено - дъска да счупи евентуален термо мост. Върху фермите само.
4.Сиво - Метална конструкция
5.Зелено - 20 мм фибран
6. Дървено - кофражни дъски(цялостно една до друга без фуха, не че няма да се изкривят после)
7. Сиво - Паро НЕ пропусклива мембрана
8. Дървено - дистанционни греди 15-20 см (иска ми се да ги заместя с нещо по евтино? Фибран 22мм дебел? )
8.1 Кафяво - вата 150 мм
9.Сиво - паро пропусклива мембрана
10. Дървено - скара
11. Дървено - скара перпендикулярна на предишната
12. Керемидено - Метални керемиди
VLADO66 - майстор
Местиш 7 между 1 и 2 и махаш 5
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15