• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tonyags - помощник
Прикачен файл:
schema4.jpg
schema4.jpg (74.49 KиБ) Видяна 3725 пъти
Искам да попитам дали тази схема ще проработи или не? Много ще съм благодарен за съветите ви!
ESPACE - майстор
Лампите са си лампи, датчика изпълнява функциите на бутон- естествено, че ще работи.
Малко по бавно ще палят и докато загреят да светнат едно убаво, ти вече ще си се мушна в асансьора :partyman:
DundyTheCroc - майстор
На луминисцентните и енергоспестяващи не им харесва много такъв режим на работа и бързо сдават багажа. За стълбище обикновени крушки с жичка или диодни ако не се краде много :-D
tonyags - помощник
Много благодаря за отговорите! За лампите не мога да ги сменя всичките все пак и трябва да се съобразявам с това което има. За това питах дали ще работи. Да не говорим че ще трябва да сложа и контактор защото са доста лампи. Видях и друга схема за включване може би е по-добра какво ще кажете? Е разбира се лампите ще са луминисцентни - дали с тази схема няма да палят по-бързо?
Прикачен файл:
detecteur-avec-minuterie.png
detecteur-avec-minuterie.png (31.15 KиБ) Видяна 3649 пъти
ESPACE - майстор
Какво общо има според теб схемата с бързината на палене на лампите? Точно нищо. И втората схема ще работи, въпроса вече е колко са лампите и дали релето в датчика за движение ще може да ги комутира. С какво запалване са тия лампи - електроника или стартер и дросел? Колко са и с каква мощност?
tonyags - помощник
Лампите са около 20 броя със стартер и дросел мощността е мисля около 40 вата всяка така че ще се наложи да сложа контактор.
VLADO66 - майстор
Сложил съм на един коридор с десетина пури датчици и наблюденията ми са следните:
1.Стартерите се прецакват на около 2г.
2.Пурите и те изкарват горе долу толкова.
ivanovbg - майстор
В нашия вход направихме лампите на всеки етаж да са с датчици: http://www.elektra-bg.com/%D0%BF%D1%80% ... %B8%D0%B5/ Така се палят само лампите в зависимост на който етаж слезеш от асансьора. Регулирани са да светят без движение около 20 сек. Вече втора година нямаме изгоряла крушка.
  • 1
  • 2

Тема "Датчик за движение във вход със луминисцентни лампи може ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: