От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
vasiv написа:
...дори кривнах в посока на мястото на греца/изпр.мост /да запоя едно импулсно ,те нали са на 110-240 на 12V и така да захраня релетата
Малко ми е съмнително. Провери все пак колко е ПРЕДИ греца. Ей сега гледам едно зарядно за GSM - от 100 до 240 волта е. Не знам обаче как ще се държи при границата от 100 волта. :? Може да има и някакво забавяне докато се установи изходното но не би трябвало да те бърка.
Все пак в краен случай пробата ще покаже.
:partyman:
vasiv - напреднал
Не. става ,колеги ,и не става -от режим охл.трябва всичко да изключиш за да минеш в режим отопл.защото така или иначе неговото реле е с НЗ контакти за отопление ....единственното решение е поляризовано реле на мястото на DC бобината на клапана и....всичко точно,в едната посока вкл.клапана в другата изкл..и...Дайте идеи къде да намеря такова реле или ровнете из "вълшебните кутийки" [-o<
hidrazin - майстор
Е, сега какво излиза? И в двете посоки си трябва захранване ли? За отопление и за охлаждане? То поляризовани (бистабилни) релета се намират ама за 100 волта??? Най-много до 27 волта.
vasiv - напреднал
Здравей колега hidrazin започнах да си мисля за тия машинки за централно но цъкнах из нета и видях едно при Tpetrov на zettler за 12в има дори PDF само не мога да преценя има с една и с две бобини....поздрави
hidrazin - майстор
При Петър има. как не може да прецениш? Гледаш в табличката на втора страница. При него са AZ850P2-12. За 12 волта с две намотки, бистабилни. По принцип има вариант за бистабилни с една намотка ама трябва да е AZ850P1-12.
С тия две намотки не знам... Ще проверя какви имам из запасите. Няма обаче да е за над 27 волта.
vasiv - напреднал
Не мога да преценя ,в смисъл не съм работил с такова и си мислех за това с двете бобинки дали е възможно да се шунтират и да се управляват като една .По принцип е по-добре да е с една защото така го е и направило джуджето с един изход към досегашния DC клапан -само кръстосва + и - на самите контакти на релето/виж рисунка/.Колкото до оперативното напрежение аз вече го преработих на 12в/монтирах импулсно както писах и работи безупречно ,впрочем напрежението от трафа е 115в ,в смисъл не е точно на границата както се опасяваше.
vasiv - напреднал
Спретнах една бърза скица...

Прикачен файл

Picture 1866.jpg
hidrazin - майстор
Оказа се че при мен намерих само моностабилни. Обаче при един приятел има:
http://www.igi66.com/bg/catalog/misc/88-rel
Там погледни това реле - РПС43. Бистабилно но е за до 24 волта на намотката. С две намотки е. В описанието е казано че може да се свържат двете намотки като се сложи мост между изводи Б и Г. Като се сменя поляритета на изводи А и В то преминава от едното в другото стабилно състояние.
http://www.radioman-portal.ru/sprav/com ... ps43.shtml
Има и още едно - РПС45. Пак бистабилно но за работно напрежение 6 волта. За него не намерих дали е допустимо такова свързване на намотките. По-скоро не.
http://www.eandc.ru/catalog/detail.php?ID=14041
todortv - майстор
Аз не можах да вдяна точно какво се случва, но бобина за вентил на 220/230В ще работи
на 110 DC без проблем.

Друг е въпроса, ако самият вентил (новия) работи само с напрежение или отсъствието му през цялото време.
vasiv - напреднал
Благодаря ,колега ,супер си -тъкмо днес се опитах да се свържа със Ст.Загора но ,някакво момиче нещо не беше в час и ми каза да се обадя в понеделник..Определено си прав че РПС 43 ще свърши работа а ,това с напрежението ,не е никакъв проблем -просто сменям това /12V/импулсно, с /24V/ и ...край на мъките....това с бобината на клапана изобщо не е проблем ,вече съм приготвил на 100в...хм ,как да ти кажа ,обичам японската техника /електроника/но има моменти здраво ме дразнят -като търсих бобина направо луднах,всеки правил каквото му дошло на ум -Hitachi-Dc-35V/управлява се директно с 2 транзистора /без реле/,National-200V,100V-AC с релета,Sharp-48VDC, Sanyo-90-100VDC-изобщо ????? Ще се опитам да се свържа с човека утре за РПС-то..Поздрави

Тема "помогнете със схемичка за вкл.и изкл.на магнетвентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: