• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zayko_bayko - специалист
ПК. Щом нямаш против ще се включа в твоята тема за да задам няколко въпроса за бъдещата ми къща. На 8 км от Пловдив, хубав път бетоновъзел/няколко/ по пъта за селото. Комуникации - отлични. Първа оферта получена от фирма 115000лв./груб строеж включително и покрива/. Втора оферта за сега 80000лв. от строителна бригада. Знам,че тази тема е "дъвкана" много но като сравнявам двете оферти , изпадам в размисъл.Такава разлика. 220кв/м заедно с гаража и верандата, това е общата площ.
Моля за съвет. Ще се опитам да пратя снимка.

Прикачен файл

22.jpg
22.jpg (37.86 KиБ) Видяна 5632 пъти

Прикачен файл

11.jpg
11.jpg (58.55 KиБ) Видяна 5632 пъти
zayko_bayko - специалист
Искам съвет.Показах къщата, която ще строя. Искам да знам дали е по-удачно да се строи с 38 см тухли на Porotherm и след това да не се прави топлоизолация на къщата? Не търся евтин вариант а най-удачния.Моля, който е запознат с тази технология да ме посъветва с какви тухли да строя.
tanosliven - специалист
Написано ли е подробно какви материали ще се използват и какви са цените за работа?
VLADO66 - майстор
Поротерм си гледат топлотехническите характеристики от своята камбанария,т.е. сами по себе си тухлите.Възниква въпроса за изолирането на термомостовете/бетонните елементи/.Втория въпрос е че тези тухли трябва да се измажат отвън,шпакловат и да се нанесе мазилка,т.е. присъстват всички операции както ако има външна топлоизолация но без нея/EPS/, за това смятам че е по-удачно да се ползва примерно модела лайт + 10 см. стиропор.
zayko_bayko - специалист
Имам КСС но само с количеството на материалите без цени. Около 180куб. бетон, 6700кг желязо. Ми то май това са най-скъпите пера. Плочата на етажа е 21см, за да няма трегери в хола и обратни греди в под покривното пространство. Основи ивични в единия край 80 см в другия 140см/терена е с денивелация. Покрива е ясен-огромен.
с уважение Zayko-bayko
zayko_bayko - специалист
VLADO 66-Благодаря за мнението. Единственото нещо за което пожелах да пробвам с тези 38 сантиметрови тухли и да не правя топлоизолация е че не мога да приема, като мина покрай някоя къща и чукна по стената да ми кънти на кухо. Но изглежда трябва да свиквам с новите технологии. За уточнение много съм далеч от строителния бранш. Но се вслушвам в съветите на специалисти.
с уважение Zayko-bayko
tanosliven - специалист
Изкопни работи колко часа/кубика =цена.
Материали бетон+железа–цена.
Кофраж м3 +железата поставяне връзване лв/кг?
Зидария материал
Зидария работа на м2 +пояси бетонни отделно.
Мазилка вън и вътре цена на м2 с материалите.
.......................... Аз поне така давам оферти ,пише се подробно какво,кога и как ще се прави и с какви материали.Досега не съм преминавал 5%разлика от това което съм подписал .
Чаро - Акълия
zayko_bayko написа:
чукна по стената
Защо си го причиняваш? :lol:
Предполагам и гипсокартон не понасяш.
Разгледай изолация тип двоен зид.
tanosliven - специалист
Не познавам тази фирма но тук работя с КЕВЕ Гръцка фирма .Сега подготвям оферта с тухли 30см с вата в дупките.Като изоплация съм доволен.
VLADO66 - майстор
Двоен зид също може да се разгледа,Удобството е че може да се ползва вата с по-малка обемна плътност отколкото фасадната и се пести от лепене на изолация и дюбелиране.Преди десетина години си направих такова помещение зад гаража като ползвах 10см.итонг/10см.EPS/10см. итонг.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Семейна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: