• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zayko_bayko - специалист
Ми то и при мене е дадено така ама са много страници.Ще ги посъкратя малко.
Общо изкопи;157куб,Необходимимо количество материали за насипи -170куб,Направа насип с деб.20см от трошен камък под арм.бет.настилка 30куб, Подложка от пясък (основа) под армирана бет.настилка 6,50,Направа обратен насип със земни маси с уплътняване на пластове от 20см до достигане на 97% от естествената плътност на почвата-140,00,Кофраж ив.основи и фундаменти-318кв,Кофраж колони 25/25см-57кв,
Кофраж колони с кръгло сечение, D=30см-36кв,Кофраж шайби и колони към шайби-82кв,Кофраж за плочи-259кв, Доставка и монтаж армировка от Ф6 до Ф12 Ст.АI и Ст.АIII-5491кг, Доставка и монтаж армировка от Ф14 до Ф32 Ст.АI и Ст.АIII-1376кг,БетонВ10-9ккуб, В20-110, В25-62,Зидария външни стени 42куб, вътрешни по12см-96кв,Стоманобетонови щурцове 38/25см по външни зидове- бетон В20, армировка 4N10, стремена 2ф6.5/м'-30м, покрив -9куб, греди, дъски за 259кв и керимиди, подпокривно фолио.
Само да не заспи някой докато чете. мазилки не ме интересуват, щото на този етап не са в офертата. Е тва е .
zayko_bayko
Вадим Владимиров - специалист
Едва ли е вярно това,което имаш за покрива. Дъските са ти 6,47м3 без фира.Смятай ги 7м3. И остават 2м3 за греди. Нещо не е както трябва.
Привет,
Включвам се само да те поздравя, много хубав проект! =D>
Ние си взимаме разрешителното другата седмица и ако тръгнем да събираме оферти ще пиша за инфо!
Нашият проект е едноетажна къща, но с усвоено подпокривно пространство, също малко над 200 кв.
Успех от мен!
ПК 40 - напреднал
tanosliven написа:
Изкопни работи колко часа/кубика =цена.
Материали бетон+железа–цена.
Кофраж м3 +железата поставяне връзване лв/кг?
Зидария материал
Зидария работа на м2 +пояси бетонни отделно.
Мазилка вън и вътре цена на м2 с материалите.
.......................... Аз поне така давам оферти ,пише се подробно какво,кога и как ще се прави и с какви материали.Досега не съм преминавал 5%разлика от това което съм подписал .
Кофраж м3 ? Зидария м2 ? Изкоп на час?
zayko_bayko - специалист
Gab4o! След като Тим Бърнърс-Лий създаде www,всичко е много лесно. Проекта на къщата в една малка част съм видял от мрежата.Изпълнена около София.Ние с моя архитект я пипнахме,всъщност - Тя и се получи. Реших да не усвоявам подпокривното,щото нямам нужда от друго пространство. Имам в Пловдив. Искам обаче да живея самостоятелно, в къща, никой да не ми влиза без моя покана.Искам спокойствие.Включих се във форума заради голямата разлика в офертата пък и да науча нещо.Сега си правя сметка,че ако фирмата си махне печалбата и ДДС май ще стигнем до 80000лв, колкото ми поиска и бригадата.Дал съм на още две три места и ще избера кой да строи.Бях си избрал една двуетажна, но годините напредват и трудно се качва човек по стълбите не съм на 30-40.Това беше мечтата ми да живея в самостоятелна къща и се борих за нея.Пожелавам го на всички. Обаче да не забрвяме нещо: Сетих се от мотото на VLADO66 /мисълtта на Оскар Уайлд/.Той има една друга, цитирам по памет."Младите си представят, че парите са най-важното нещо, чак като остареят разбират, че са прави".За това живейти си младостта, парите идват с годините. Е ако някой спечели джакпота да почерпи.
Вадим- 9кубика са гредите, написал съм го малко кофти в предния пост.
с уважение Zayko_bayko
ПК 40 - напреднал
zayko_bayko написа:
Имам КСС но само с количеството на материалите без цени. Около 180куб. бетон, 6700кг желязо. Ми то май това са най-скъпите пера. Плочата на етажа е 21см, за да няма трегери в хола и обратни греди в под покривното пространство. Основи ивични в единия край 80 см в другия 140см/терена е с денивелация. Покрива е ясен-огромен.
с уважение Zayko-bayko
Защо 220м2 а един етаж? Не би ли било по-добре да са 2*110 на два-1/2 покрив,1/2основи? Защо безгредова,двойно армирана плоча от 21 см.(моята е 12см. с греди над зидовете)?
zayko_bayko - специалист
ПК 40! Като остарее човек трудно качва стъпала.Не че съм много "дърт" ама подминах 55. Когато човек има мечта си я изпълнява.Винаги съм харесвал едноетажните къщи. Не искам да ми висят греди в хола.Има места по 8.8метра на 6.8метра.Като погледнеш тавана да ти е приятно.Чистата площ, незнам каксе казва от пода до тавана е 3 метра. А и аз признавам тухлата и бетона като основни материали.Дърво за декорация. По този повод ще ти кажа един случай. 2000 съм в Щатите. Един приятел от Бургас си купил къща в Маями за 400 600 долара. Идва балдъзата и казва на сестра си: Леле како за това бунгало ли дадохте 460 000 долара. Тогава за първи път видях гипскартона и дтугите материали.
Докато ти отговарям искам да кажа нещо и да ми кажете дали правилно съм ситуирал къщата.
Парцела е с денивелация посока басейна. Най долу е изток/север.Над мене е юг-Родопите. Много хора ми казваха що не е ситуирана на юг но за да влезна в басейна трябва да се качвам нагоре. Нещо не ми се вързва.Верандата е с изглед към Пловдив.Архитекта и тя ми каза,че съм прав в разсъжденията си.Как мислите?
Zayko_bayko
imegogo - специалист
оградата дувар ли е или така изглежда ? ако е дувар къщата ще се скрие зад него :lol:
ПК 40 - напреднал
Това за тухлата и бетона е 100% и мое мнение-това гипскартон,газобетонни блокчета,да не говорим за всякакви простотии от някакъв изолационен материал,пълнещ се с бетон е всичко друго,но не и строителство. Да не говорим за сградните инсталации,изграждащи се в подобни "високотехнологични" сгради...А що се отнася до ситуирането на къщата ти ще кажа,че освен чисто географските фактори,трябва да се вземе впредвид и това,което е около теб-съседни постройки,денивилация на терена,обкръжаваща инфраструктура...Според мен къщата ти е ситуирана добре,басейна ще е добре ослънчен(сградата е на един етаж),а верандата ще е сенчеста
zayko_bayko - специалист
imegogo ! Абсолютно си прав,това е ограда 1.80-1.90..Но парцела ми е на две улици/ъглов/ и по закон оградата не трябвало да бъде плътна.Изработихме ограда с отвори, които след акт 16 може и да не затворя.При верандата от земята до стрехата е 3.70. Терена е с денивелация около 2метра и нещо за 44 метра по дългата му страна. Каквато и ограда да направя 1.8 или 1,9 в долната му част, като седна на верандата Пловдив ще се вижда. Изрично задание дадох на геодезиста като замерваше парцела. Забравих да кажа,че в долната част на парцела има четири огромни ореха и въпреки тях гледката е прекрасна.В крайна сметка да ти кажа не ме интересува дали се вижда къщата, важно е аз да виждам и чувствам това за което съм отишъл там.Нямам качен план на оградата в компютъра за да покажа и нея.
Чакам да мине сесията на общината за да имам разрешително и почвам. После ако сме живи и здрави ще има снимки.Първа копка 1 май. Така мисля. А може и по-рано.Знам ли?
Zayko_bayko
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Семейна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: