Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zayko_bayko
- специалист
168 мнения в "Семейна къща"
Вадим Владимиров
- специалист
Така като гледам само покрива отива към 30-35000 лв. Ако се прави както трябва де!
Tsilkov
- майстор
zayko_bayko написа:Верно е,че има много бетон -180куб, 6700кг желязо.Тука има някаква грешка. Ако това ти е бетона желязото трябва да ти е почти двойно.
За грубия 115к е много. Ти така ако я подкараш докато влезнеш ще удариш 300-400к!
Вадим Владимиров написа:Така като гледам само покрива отива към 30-35000 лв. Ако се прави както трябва де!Да бе ама другото е почти без пари а те му искат.....
zayko_bayko
- специалист
Tsilkov! Няма грешка за бетона и желязото.Интересното е,че фирмата ми дава цена за всики материали на покрива 21700/без ДДС/. 23000 офертата на бригадата. Фирмата ми е дала разбивка на всяка една дейност, зидане, кофражи, изкопи и така. Бригадата по нива-основи, 1 етаж, покрив.Само че ми казаха около 5-7% непредвидени раходи.
Zayko_bayko
Zayko_bayko
zayko_bayko
- специалист
Ако някой иска да види само за информация КСС то и офертата /без имена на фирми и изпълнители/ да ми прати email на zayko_bayko@yahoo.com.
На ribnikolaevi може да пратя и кофражния план и армировката горна и долна.
zayko_bayko
На ribnikolaevi може да пратя и кофражния план и армировката горна и долна.
zayko_bayko
PLD
- помощник
Мисля, че зайко байко ще оцени, ако му се каже съвсем директно: в част "конструкции" има проблем, голям, ...точка.
Построил съм досега няколко къщи, и една по-голяма сграда. В най-голямата къща, 3 етажа, около 500 рзп влезна по-малко бетон.
От писанията ви се вижда, че неколкостотин лева не са проблем, дайте ги на някой друг инженер-конструктор, че да съберете мнение, във форума на специалистите не им пука и ви говорят по-завоалирано (това може да е само мое впечатление)
21 см плоча за къща на един етаж граничи с абсурда, като може, конечно, и да не съм прав. Обаче, примерно, какво точно ви бъркат обратните греди в подпокривното ...?
Моето предположение за разликата в офертите на фирмата и бригадата:
Шефа на фирмата е видял част "конструкции" и си е казал: тоя не гледа какво му проектират, щото явно има пари и му дреме ..., що да не се пробвам и аз, в бригадата нямат капацитета за тез прозрения.
По отношение на офертите ще си помогнете, ако разделите бетоновите работи от покрива (зидариите не заслужават внимание на този етап)
Последно: 9х7 метра поле в еднофамилна къща определено е забележително и може би наистина има причина. На мен ми е трудно да си я представя.
Построил съм досега няколко къщи, и една по-голяма сграда. В най-голямата къща, 3 етажа, около 500 рзп влезна по-малко бетон.
От писанията ви се вижда, че неколкостотин лева не са проблем, дайте ги на някой друг инженер-конструктор, че да съберете мнение, във форума на специалистите не им пука и ви говорят по-завоалирано (това може да е само мое впечатление)
21 см плоча за къща на един етаж граничи с абсурда, като може, конечно, и да не съм прав. Обаче, примерно, какво точно ви бъркат обратните греди в подпокривното ...?
Моето предположение за разликата в офертите на фирмата и бригадата:
Шефа на фирмата е видял част "конструкции" и си е казал: тоя не гледа какво му проектират, щото явно има пари и му дреме ..., що да не се пробвам и аз, в бригадата нямат капацитета за тез прозрения.
По отношение на офертите ще си помогнете, ако разделите бетоновите работи от покрива (зидариите не заслужават внимание на този етап)
Последно: 9х7 метра поле в еднофамилна къща определено е забележително и може би наистина има причина. На мен ми е трудно да си я представя.
ribnikolaevi
- майстор
PLD написа:Последно: 9х7 метра поле в еднофамилна къща определено е забележително и може би наистина има причина. На мен ми е трудно да си я представя.Вероятно една хубава голяма дневна. Но ако полето е само едно, а цялата плоча е дебела - малко като спестяване на труд при проектирането ми звучи. А според някои изследвания 1 лев спестен при проектиране после се дава като 100 при изпълнение. Ще ми е интересно а видя конструктивните чертежи.
Поптах какво ти включват офертите, за да направя сравнение с нашата:
Първи етаж 160 кв. и подпокривно 65 кв. Офертата със покрив, дограми и външна изолация е 100000 без ддс. Като отделя покрива - само той е над 33 000 без ддс.
Първи етаж 160 кв. и подпокривно 65 кв. Офертата със покрив, дограми и външна изолация е 100000 без ддс. Като отделя покрива - само той е над 33 000 без ддс.
Вадим Владимиров
- специалист
Масово се правят оферти по КСС. А някой сигурен ли е, че всичко там е вярно? Не е ли редно, като имаш чертежите да отделиш ден-два за да сметнеш всичко. От до. При изработването на оферти винаги ги разбивам на части, до последния винт, пирон. А, ако някой попита колко ще му струва покрива без да ми е показал чертеж, скица или снимки с нанесени на тях размери винаги им казвам ориентировъчна цена на м2. При различните покриви има различни цени. Другата масова практика е бригадата или фирмата, изпълняваща грубия строеж да изпълнява покрива. Интересното е, че като стигнат до тенекеджийските работи те спират и търсят други фирми или бригади за този род дейности. Но нали и тя е част от покрива. Но ако решат да ги изпълняват те -резултата е плачевен.
Не казвам, че те са некадърни. Но в масовия случай е така. По този начин се извиват ръцете на инвеститора, с цена. Не случайно в западна Европа всичко е регламентирано. От до.
Тук съм пускал снимки от покрив изпълнен в гр. Рудозем. Знаете много добре, каква безработица има в Смолянския регион. Половин Смолян работи в София.Покрива е бил към 1100м2. Повечето фирми или бригади в Софийско са с персонал или от Родопите или от Лудогорието. Въпреки всичко, го направих аз. И го направихме за 50 работни дни. От до. Но аз правя само и единствено покриви. Не мога топлоизолации, груб строеж, фаянство, сухо строителство. По-точно, НЕ ИСКАМ!
Но и в нашия бранш ги има всякакви.
Да се върнем на ценообразуването. Не може изработката на дървената конструкция да се смята в кубици.Не е професионално да се дава цена на м2. Редно е да се изчисли всичко необходимо за завършен покрив.И като те пита някой, колко излезе на м2, то сметката е проста. Крайната сума я разделяш на квадратурата. И някой път резултата надминава с 100% офертата.
Ето ви едни комини от "майстор" от другия форум

aa.jpg (54.04 KиБ) Видяна 2357 пъти

aaa.jpg (33.48 KиБ) Видяна 2357 пъти
А това са моите комини

SAM_0651 (800 x 600).jpg (93.74 KиБ) Видяна 2357 пъти

SAM_0776.jpg (40.29 KиБ) Видяна 2357 пъти
Хубавото е, че аз мога да го направя на неговата цена, но с моето качество. Лошото е, че на ония колкото пари да му даваш няма да го направи по същия начин.
Пример.
Имате покрив 100м2 Цената, която ви дава фирма или бригада е 50лв/м2. без да е видяла чертежа или скицата. И си правите сметки, събирате пари и т.н. Оказва се, че на покрива има 2 "VELUXA".на стойност 1400-1500лв. И, хоп цената се вдига с 14-15лв/м2. А, ако има по-особени комини, които имат нужда от измазване, топлоизолаци, шапка.
Имал съм и покрив с цена 300лв/м2. Така че внимавайте с какви цени ви омайват. И по принцип тези, които имат работа много-много не се натискат да работят на всяка цена.
Пиша тава за да сте наясно, че с покрива шега не бива. Виждал съм и работи на колеги занимаващи се с груби строежи и с покриви.
Но те си знаят цената.
Отдавна се каня да го напиша това, но не ми стига времето. Живи и здрави! И Късмет!
Не казвам, че те са некадърни. Но в масовия случай е така. По този начин се извиват ръцете на инвеститора, с цена. Не случайно в западна Европа всичко е регламентирано. От до.
Тук съм пускал снимки от покрив изпълнен в гр. Рудозем. Знаете много добре, каква безработица има в Смолянския регион. Половин Смолян работи в София.Покрива е бил към 1100м2. Повечето фирми или бригади в Софийско са с персонал или от Родопите или от Лудогорието. Въпреки всичко, го направих аз. И го направихме за 50 работни дни. От до. Но аз правя само и единствено покриви. Не мога топлоизолации, груб строеж, фаянство, сухо строителство. По-точно, НЕ ИСКАМ!
Но и в нашия бранш ги има всякакви.
Да се върнем на ценообразуването. Не може изработката на дървената конструкция да се смята в кубици.Не е професионално да се дава цена на м2. Редно е да се изчисли всичко необходимо за завършен покрив.И като те пита някой, колко излезе на м2, то сметката е проста. Крайната сума я разделяш на квадратурата. И някой път резултата надминава с 100% офертата.

Прикачен файл:
aa.jpg (54.04 KиБ) Видяна 2357 пъти
Прикачен файл:
aaa.jpg (33.48 KиБ) Видяна 2357 пъти
Прикачен файл:
SAM_0651 (800 x 600).jpg (93.74 KиБ) Видяна 2357 пъти
Прикачен файл:
SAM_0776.jpg (40.29 KиБ) Видяна 2357 пъти
Пример.
Имате покрив 100м2 Цената, която ви дава фирма или бригада е 50лв/м2. без да е видяла чертежа или скицата. И си правите сметки, събирате пари и т.н. Оказва се, че на покрива има 2 "VELUXA".на стойност 1400-1500лв. И, хоп цената се вдига с 14-15лв/м2. А, ако има по-особени комини, които имат нужда от измазване, топлоизолаци, шапка.
Имал съм и покрив с цена 300лв/м2. Така че внимавайте с какви цени ви омайват. И по принцип тези, които имат работа много-много не се натискат да работят на всяка цена.
Пиша тава за да сте наясно, че с покрива шега не бива. Виждал съм и работи на колеги занимаващи се с груби строежи и с покриви.

Отдавна се каня да го напиша това, но не ми стига времето. Живи и здрави! И Късмет!

Вадим, съгласна съм с теб, поради простата причина, че съм на мнение - всеки да си работи това, от което разбира, а не всичко - пък каквото стане!
Въпроса е, че ми се иска да си взема фирма, която да се занимава от - до, за да си работя аз моята работа /и без това нищо не разбирам от строителство и КСС/, не искам да ми се работи за без пари, но пък и не ми се плаща ДДС-то на фирмата - то се вързва над 25 000 общо/това за нас са много пари/. Та поради тази причина вероятно и ние ще се преориантираме към бригада с надзор, а за покрива /когато се стигне до там /ще си търсим майстори, работещи само покриви. 

Тема "Семейна къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература