• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за дърводелството
mios - напреднал
big_death написа:
Ето го и изгеледа със зегето

Немога да кача линка но е много интересен,ако може някой да го качи?

http://www.youtube.com/watch?v=78waTfyWrSk

Ако някой може да направи чертежче ,много искъм да си няправя такава масичка!
Педваррително много благодаря!
bulhomes2 - майстор
mios написа:
Немога да кача линка но е много интересен,ако може някой да го качи?...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=78waTfyWrSk[/youtube]
Lisko - майстор
Въпросната масичка се е коментирала в една друга тема тема за зегетата още преди да се запиша във форума.
Аз си я поръчах от немците и вече 2 седмици чакам да я донесат. Като дойде може да ви нащракам снимки -- който иска да си я копира :)
След известно колебание реших че няма да имам нерви (нито чаркове под ръка) да си я правя сам и затова я платих.
bulhomes2 - майстор
Да си покажа и моя ... циркуляр. Ще му правя и каретка. Някой ден. Понеже ми е малка работилничката, ще е подвижна и ще е отдясно на масата.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kfGmQGffdco[/youtube]
griffin - майстор
Булхолм сорри ама с какво се занимаваш ако не е тайна гледам имаш оборудвана работилница и машини.
Циркуляра ще го ползваш ли за друго заради тоя монтаж питам можеше просто да го вкопаеш в масата с фрезата или да го вкопаеш в тънка дъска шперплат и да го поставяш. Другото което е гледам ползваш строителен шперплат който е гладък относително паркета или поне тва отгоре е паркет според мен каква роля има. Успява ли да се заключи линеала успоредно на диска с тоя тип конструкция.
bulhomes2 - майстор
Основната ми дейност е реклама. Това е по-скоро хоби. Или резервен вариант, ако свърши рекламата :lol:
Дали ще вкопавам паркета в шперплата или ще го сложа върху него - крайния резултат е един и същ. По този начин паркета ми дава няколко предимства.
- по-лесно ми е за монтаж
- циркуляра и фрезата са стегнати към плота
- ако реша, че ми е нужен Т канал - винаги мога та го направя с обикновен прав фрезер (нямам Т-образен)

Линеала е идеално успореден на каналите и на диска. Опитвал съм се да го поставя на криво и не може. За да не закача задния ръб на диска материала, съм подложил парче хартия между корпуса на двигателя с диска и държащата ги конструкция. Лесно мога да направя и отместване на задния край на линеала като подложа под едната от стягащите алуминиеви лайсни, но предпочетох да завъртя диска.
griffin - майстор
Просто се чудех за конструктивните решения за това питам.
colyo - специалист
Чакам да ми върнат циркуляра и ще запуквам вече и моята.
krasko_ood - специалист
След "крадене на идеи", клипчета от тубата и малко "собствен акъл" (то не става само с ядене :? ) и след пъви две неуспешни модификации най - накрая Ви представям версия 3 на моето творение за пригаждане на ръчен циркуляр RAYDER
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
krasko_ood - специалист
Чакам мнения и препоръки относно доработката :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "КОМБИНИРАНА МАСА ЗА ОБЕРФРЕЗА , ЦИРКУЛЯР И ЗЕГЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: