• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
zayko_bayko написа:
Всеки си прави разпределението на обитаемите пространства според неговия начин на живот.
Така е ама гледайки твоето разпределние (поне колкто мога да кьорна че е малко дребна картинката) бих си направил следните изводи за твоя начин на живот които съм почти сигурен че са неверни:
- Не гледаш телевизия (впрочем би било похвално ама са малцина тези хора)
- Каниш максимум 6 човека на гости
- Фен си на малките неподредени кухни тип "гарсониерка"
- Обичаш гостите ти /децата ти да минават през твоята спалня като се къпят
- Не ти трябват нощни шкафчета към лампата и се кефиш спалнята ти да гледа в ъгли
- Живееш в малко по-топъл климат от всикчи нас и не ти се налага да оставяш в антрето си дебели якета и кални обувки
Имам чуството от няколко теми за строителство в последния месец ,че съм станал като латерна ама все едни и същи глупости ми бодат очите.

Така и не писа защо държиш на бетонна плоча? Като си на едноетажна слагаш дървения покрив и толкова - чисто, просто, сигурно и екологично.
zayko_bayko - специалист
tretre! Имай предвид, че има и основи не само плоча.Така като гледам май има към 30 колони и 6 шайби.Не съм запознат със строителството но ще се окажеш прав за парите скъпо ще ми легне. Но всяко удоволствие се заплаща. Сигурно ще се вслушам в съвета на Tsilkov и ще наема бригада и технически ръководител а за покрива строители които правят само покриви.Ако искаш информативно да прегледаш армировката прати ми email на zayko_bayko@yaho.com и ще ти я пратя да я видиш.
Zayko_bayko
VLADO66 - майстор
Дали ще има котелно и склад,че не ги виждам на проекта. :?
Tsilkov - майстор
В основите също си има толкова желязо колкото и на всякъде другаде.
Ако се откажеш и от бетонната плоча (със съответната преработка на конструкцията) нещата ще се поевтинят още доста.
tretre - специалист
Не и колкото в 21 см. плоча с поле 9 на 6 метра!
Tsilkov - майстор
Мисълта ми беше че основите не са без желязо. То не се вързва като цифра дори и на лека конструкция, а за тая безгредова плоча 8Х9 въобще няма място. Имам подозрения че конструктора е дал количества на принципа 220*30 = 6600 кг. желязо :axe: :проба:
zayko_bayko - специалист
VLADO66! Това е най-важния въпрос който очаквах. Казвам! Ще отнема 50 см от гаража и ще иззидам навън /зад гаража / още 50см/ и ще стане едно пмещение 3.5 на 1 метър. Ще го отделя от гаража с плъзгаща врата.Там смятам да разположа бойлера/соларна система/ и котле на пелети. Ще се заинтересувам от габаритите на котлето за да знам как да действам и как ще се разположи в тази част.Като отнема 50 или повече см от гаража за това ще ми остане чиста площ на гаража 6м. На жена ми БМВ то е 4.4, мойта джипка отвън пред гаража. Ако си наясно с габаритите и изискванията за тези котлета на пелети кажи да я мисля от сега. Там ще оставя дупка в плочата и за комин.
Tsilkov! Идват ми много колеги на гости но без преспиване. За това ми трябва по голямо помещение за през зимата. През лятото на верандата и двора. Само не разбирам защо трябва да пикаят в моята спалня/ на жена ми/ а не в тоалетната на коридора. Якета ползвам, но не по 5 наведнъж. Това което ползвам за два три дни/ не съм някоя кокона всеки ден да си сменям якетата/ ще си стои на закачалка в коридора.Другите в дрешника.Все пак е 7кв.метра. Спалнята я разположих в ъгъла защото другата страна е запад и съм малко суеверен. Но сега като си помисля не е точно запад и може да я преместя. Нощни лампи вградени в спалнята. Може да се помисли и за нощно чкафче едно може и ъглово да бъде/братовчед ми ще ми направи самолет от дърво/. Телевизор в спалнята ще има и ще бъде на стената срещу нея. Има стойки за стена които могат до 10-15 градуса да се въртят/но няма да има нужда/. Най важното за дневната. Специално казах на архитекта да ми замери разстоянието до телевизира от диван, колко е . На това разстояние отговаря 55-60 инчов телевизор. Сега в къщи съм с 47 инчов и го гледам от 4.5 метра. Дори направих експеримент и седнах на един стол. От 6 метра се виждаха субтитрите на 47 та. Кухнята не е малка. Ще бъде ъглова.До ъгъла 3.29/60см хладилник, 100см мивка и 160см плот/така виждам по проекта/.След това е печката и пак малък плот. В предния пост казах, че всеки сам избира кво да има в къщата.Аз и съпругата сме много заети.Ако през годината се е случило да сготви 10 пъти трябва да почерпя. Копуваме предимно готови храни.Няма време за готвене. Е необходимо е фурна да претоплиш или микровълнова.
Относно железата, пак казвам:Който иска да види армировката на email.
Zayk_bayko
zayko_bayko - специалист
Забравих да кажа. Другата спалня е моята. като дойде сина ми с гаджето си ще му я отстъпвам. Е някой препил гост ако остане - в кабинета.
Zayk_bayko
Фитилчо - майстор
Зайко, гледам отоплението стратегически и тези пелети малко ме притесняват ...

Термо помпа ? Дори гео термално към термо помпата си заслужава с такава къща ....

Помисли го :?

Пелетите е хамалогия малко или ного - е не е като дървата, ама пак.
Освен това си зависим от цените им(не, че с тока не си)

Tsilkov написа:
- Не гледаш телевизия (впрочем би било похвално ама са малцина тези хора)

Аз :wink: от 7-8 години
zayko_bayko - специалист
Фитилчо! Ще трябва да прочета повече за термопомпите.Много ми говорят но не ми е ясно нищо.Като остана по свободен ще прочета да се запозная. Ама доколкото разбрах са и скъпи.
Zayko_bayko
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

Тема "Семейна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: