• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
Шшшшшт без политика с краставиците ,че... :axe:
stiv1961 - майстор
Моите тази година са ,,Оптима" :) , ще видим....
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Моите тази година са ,,Оптима" :) , ще видим....
Пък моите и тази година са Японски :lol: Аз съм много доволен от миналата година /много вкусни и родовити/ :supz:
Изображение
Johny - майстор
Аз си купих от тези тестиси :-D , само че "грийн F1". Пише че са устойчиви на мана и тем подобни, но ще видим. Миналата година да съм набрал 5 кила краставици, за разлика от други години, когато раздавах на цялата рода :cry:
ivanovbg - майстор
Еми насади си Сандра или Телеграф. Нямат празно при правилна резитба.
Stefan_62 - майстор
Johny написа:
Аз си купих от тези тестиси :-D , само че "грийн F1". Пише че са устойчиви на мана и тем подобни, но ще видим. Миналата година да съм набрал 5 кила краставици, за разлика от други години, когато раздавах на цялата рода :cry:
Това са два различни сорта на две различни фирми /общото е, че са все японски/. Може да не ти се вярва, но аз миналата година от 20 корена "Тести кинг" насадени в оранжерията съм набрал грубо към 100-на кг. краставици.
ivanovbg - майстор
Моята оранжерия за краставици е 3х4 метра и събира точно 21 корена - 3 реда по 7. Само докато се качи колкото мене на височина имаха по 15-20 краставици на корен и имай в предвид че след 2-та метра ги насочвах надолу. Е не можаха да се върнат, но до половината път изкараха и падна слана. При средно тегло 300грама смятай. Преди две години се закучих с едни вносни - то корен с корен не си приличаха. Един пък беше толкова горчив, че не се слагаше в уста. От тогава само българско семе.

Иначе изглеждаха миналата година така: Изображение
Stefan_62 - майстор
Ти през какво разтояние ги садиш корен от корен, че ми се виждат малко 7 корена в реда за тези размери?
п.п. А не ги ли пензираш?
ivanovbg - майстор
Някъде през 40 см - на око. 3 реда по 3 метра. Малко съм объркал - 2 и нещо е широка, не е 4. Пускам ги само на 1 стебло. С една ножичка режа разклонението и оставям само по 1 краставица на листо. Като се качи догоре и висне, почвам да я привързвам надолу.

Сортовете са вкусни и само със женски цветове и малко и ситни семки - всеки лист връзва по 2-3 краставици. Не му давам повече от 1, защото се претоварва да храни повече от една - губи вкус и затормозява цялото растение. Пробвах :wink:

Имах проблем със съхраняването, но стреч фолиото е голяма работа - и след 2 седмици са като току що откъснати. :-D
Stefan_62 - майстор
И аз така ги отглеждам, само че като стигнат към 2м. ги прищипвам. Моята оранжерия е 600/450/200 см. овална и от двете страни сея краставиците 20 корена дълги и 10 корнишони и по средата три реда домати по 15 корена в ред. Не знам две години сея от японските и съм доволен, преди това сеех Гергана или Сандра, но нещо не се получаваха. Едно, че ставаха повечето криви, а и много ги ловеше маната и бързо им пожълтяваха листат въпреки пръсканията с препарати.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: