• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
shishkov78 написа:
Ето ти моята тема за засенчването. Дано ти помогне. Поздрави!
Благодаря ти градски :prayer: считай, че ми помогно много, още по-вече, че се продава и в Русе. Днес ще отида да проверя и ако има ще си купя. А я кажи този найлон за мулчиране на доматите ти ли си правил отворите за стеблата или си го купил пак от тази фирма.
Изображение
shishkov78 - специалист
В интерес на истината си мислех, че съм открил топлата вода с този найлон :-D , но после като се зачетох из нета мале то водата била открита отдавна. Този специално е за ягоди с фабрични дупки, но има най различни видове. Като цяло съм доволен от поставянето му. Няма скубане, няма копане :-D . Ако искаш недей бърза със закупуването на мрежа и найлон, а ела виж, пипни пък тогава купи. Ще се радвам да помогна. Относно мрежата мисля, че 30%/както е моята / идват малко мъничко и съм решил тази година да я сгъна на две да видя какво ще се получи. Поздрави! :drinkers:
Stefan_62 - майстор
Ок, ще се разберем на лични, ще се радвам да се запознаем и да обменим малко опит. :drinkers:
stiv1961 - майстор
Можем да си отдъхнем :) , розовия домат остава на пазара, силни сме ей :lol:
http://www.standartnews.com/biznes-zeme ... 29333.html
ivanovbg - майстор
Не ви съветвам да засенчвате много - брашнестата мана това и чака, 30 % си е екстра. Обикновено препаратите за борба с нея са с по дълъг карантинен период и може да останете без продукция при краставиците.
Kiril8305 - специалист
Здравейте!
Бих искал да се допитам до по опитните граднари.
За първа година ми предстои производство на разсад - домати в по голямо количество - 1500 семки, та когато произвеждах разсад по 20 - 30 коренчета в парниковия тунел просто безразборно ги насипвах и така.
Сега обаче гледам има някаква схема при която ни съветват да сеем разсада на редчета , междуредовото разстояние казват да е 5 см , а разстоянието от семка до семка 10 -12 см.Оформянето на тунела започвало с изкопаване на траншея на дъното на която се застилал найлон който служел като изолатор за гъбичните болести и въсщото време задържал инсектите , над найлонът се посипвал хумус.
Как бихте ме посъветвали да постъпя?
Благодаря предварително за съветите.
ivanovbg - майстор
Добре си се засилил. Браво.
Като за начало бих почнал така :
Изображение
После бих продължил така :
Изображение

За съвети от професионалисти би могъл да се обърнеш тук http://кръчма.вискяр.com
Kiril8305 - специалист
ivanovbg написа:
Добре си се засилил. Браво.
Изображение
После бих продължил така :
Изображение

За съвети от професионалисти би могъл да се обърнеш тук http://кръчма.вискяр.com
Направо ма доби :rolleyes: :rolleyes:
Добре си го подредил , че и с отопление.
Ще видя аз, какви ще ги изям.
Stefan_62 - майстор
ivanovbg написа:
Браво =D> Иванов професионално изпълнение, този разсад всичкият ли го сееш :shock: :? или го произвеждаш основно за пазар?
ivanovbg - майстор
Аз само предлагам - това не е мое, а на приятел и е няколко пъти в повече реално. То и моя е същия, но е малко 400броя. Садя около 300 - 100 са застраховка.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: