• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! С един приятел водихме разговор на тема ЗА или ПРОТИВ комбинирана дърводелска машина.За сега си рендосвам материала на неговия абрихт-щрайхмус,но това няма да продължава вечно.Все някога трябва да си купя и аз такава машина.Ще започвам един проект за Митака,нещо като "Гладиатор" но не съвсем.Уреда ще бъде поставен над леглото му за да прави там упражненията докато започне самостоятелно да става.После ще му мислим.Та с моят приятел стигнахме до извода че комбинираната машина не е много удачна.Всяко повдигане на плотовете за да се ползва щрайхмуса и центровката им бяга.Стигнахме до извода че комбинираната е за серия от изделия.И за хора като нас е по-добре отделно абрихт,отделно щрайхмус.Какво е вашето мнение ?
griffin - майстор
Ако имаш място и пари отделни е най-добре там вече почва да те удря в консумативите цената на ножовете(точене) потдръжка. Ако нямаш място абрих щтрайх. Ако съвсем нямаш място само щтрайх ама ще трябва да си поиграеш повечко. При мен реално абрихта не му променям дебелината на отнемането единствено щрайха е по играчна но с две кутии за стърготини малко се улесни превключването.
Комбинитан абрихт щрайх циркуляр бор фреза не бих си зел може да съм консервативен ноо това ми е мнението.
M.S. - напреднал
Според мястото и финансите. Подкрепям griffin - колкото повече функции в една машина,толкова повече компромиси с удобството и качеството на работата и на крайния продукт.
rum_sz - специалист
Купуваш си една комбинирана ,и после отеляш на отделни стойки циркуляр борапарат ,само да ти остане плания и щрайхмус.По на далавера си :) Много ти се чудя още какво чакаш за да не започнеш да си бачкаш в гаража ,някой малки поръчки Хем ще си край Митака, и ще падат по малко пари,А пък после самата работа ти казва какво да направиш.

А бе стани "" мръсен частник"" :lol:
Георги Иванов(алцек) - специалист
Така е rum_sz,и аз имам такава идея,но първо трябва да си взема абрихт и щрайхмус.Имаме един абрихт с бащата сме го правили с 300 мм вретено,1.40 м обща дължина.Плотовете са от много широк уайзен,с 4 kw мотор-2980 обр.мин.,но баща ми го е окупирал.На мястото на диска за дърво поставя диск за метал и реже разни железарии,не поставя на ножовете предпазител и ги унищожава.Два-три пъти се карахме за това и съм решил да си взема друг заводски и да ми е мирна главата.В Продавалника и в Базара има хубави машинки,но все далеч от Русе.На първо време абрихт,а щрайхмус по нататък във времето
rum_sz - специалист
Ами ще следиш постояно,ако ходиш по селата питай за стари дърводелски работилници.По този начин аз си набавих доста стари качествени инструменти.
cvetankirilov - специалист
ако някой се интересува това ми изглежда изгодно- http://prodavalnik.com/abriht-s-tsirkul ... -i45425661
EDI - майстор
Не само изгодно, това е уникална машина.Истински щвейцарец ИНКА, модел 343.190, от 80-те години на миналия век.Вече няма такива.Който търси универсална машина, да я взема.Точността на изработката е часовникарска.Скоро няма да я има.Само дето няма циркуляр и борапарат, както е в обявата, само абрихт/щрайхмус е.И размерите е дал грешно на ширината на вала и дължината на плота.
dido.dimitrov - напреднал
EDI написа:
Не само изгодно, това е уникална машина.Истински щвейцарец ИНКА, модел 343.190, от 80-те години на миналия век.Вече няма такива.Който търси универсална машина, да я взема.Точността на изработката е часовникарска.Скоро няма да я има.Само дето няма циркуляр и борапарат, както е в обявата, само абрихт/щрайхмус е.И размерите е дал грешно на ширината на вала и дължината на плота.

И аз я видях, но както казва EDI доста грешки е направил продавача в описанието - чак ме съмнява дали е релна обявата.
Според мен снимката е илюстративна, а машината е друга или още по-лошо - опит за измама.
  • 1
  • 2

Тема "Какво да изберем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: