Здравейте! С един приятел водихме разговор на тема ЗА или ПРОТИВ комбинирана дърводелска машина.За сега си рендосвам материала на неговия абрихт-щрайхмус,но това няма да продължава вечно.Все някога трябва да си купя и аз такава машина.Ще започвам един проект за Митака,нещо като "Гладиатор" но не съвсем.Уреда ще бъде поставен над леглото му за да прави там упражненията докато започне самостоятелно да става.После ще му мислим.Та с моят приятел стигнахме до извода че комбинираната машина не е много удачна.Всяко повдигане на плотовете за да се ползва щрайхмуса и центровката им бяга.Стигнахме до извода че комбинираната е за серия от изделия.И за хора като нас е по-добре отделно абрихт,отделно щрайхмус.Какво е вашето мнение ?
Ако имаш място и пари отделни е най-добре там вече почва да те удря в консумативите цената на ножовете(точене) потдръжка. Ако нямаш място абрих щтрайх. Ако съвсем нямаш място само щтрайх ама ще трябва да си поиграеш повечко. При мен реално абрихта не му променям дебелината на отнемането единствено щрайха е по играчна но с две кутии за стърготини малко се улесни превключването.
Комбинитан абрихт щрайх циркуляр бор фреза не бих си зел може да съм консервативен ноо това ми е мнението.