• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
prascho - майстор
Версията VK3 /virtual Kitchen 3/ по-същество е същата, но с по-мако функции /по-стара версия/. Как се променят размерите? Дайте жокер.

П.П. Намерих я...да е... и опцията.
prascho - майстор
Ето какво измъдрих през последните два дни.....

Има два основни варианта в зависимост от типа пералня:

1. Поставил съм пералня 400х600мм с отвор отгоре /в момента ползваме такава/
- предимство - спестява се пространство от 15см, което може да се ползва за шкаф за кърпи; при авария няма да се наводни кухнята
- недостатък - губя плот от 45 см до хладилника

2. Стандартна пералня 600х600, която се поставя под плот
- предимство - работен плот до хладилника
- недостатък - при авария може да се наводни; губят се 15 см за допълнителен шкаф

Прикачен файл

variant 1.JPG

Прикачен файл

variant 12.JPG

Прикачен файл

variant 13.JPG
variant 13.JPG (115.24 KиБ) Видяна 3163 пъти

Прикачен файл

variant 14.JPG
variant 14.JPG (114.19 KиБ) Видяна 3163 пъти
Последна промяна от prascho на пет мар 07, 2014 11:04 pm, променено общо 2 пъти.
prascho - майстор
................

П.П. Програмата си има някои недостатъци. Вместо врата е проход/отвор към трапезарията. Над пералнята не може да се сложи плот. Шкафчетата на срещуположната стена може да завършват с заобляне... Котлоните ще бъдат само два центрирани вместо четири. Мивката може да е правоъгълна, а не овална...

Прикачен файл

variant 2.JPG

Прикачен файл

variant 3.JPG може и със сив плот
colyo - специалист
Прикачен файл:
Untitled22.jpg
Прикачен файл:
Untitled33.jpg
Всичко, което изброи, че не може.......може. Просто е малко играчка да се направи.
adler22 - специалист
Какво те притеснява за пералнята под плот. Как така има опасност за наводнение. Връзките задължително се правят в шкаф ( под мивката), където има достъп. Ако искаш да си ползваш старата пералня, пак може да се измисли нещо, плотът да стига да хладилника, примерно с някакви скрити панти , като парчето над уреди ще се вдига за да се обслужва. В противен случай се разваля линията на кухнята и на мен лично не ми хареса.
ulieliadi - специалист
Нямаш ли къде да сложиш пералнята на друго място. Аз сума време се чудих как да я разкарам от кухнята. Някак не и е мястото там не мислиш ли :?
prascho - майстор
Знам, че мястото на пералнята не е в кухнята. На етажа си имаме отделно мокро помещение, но при таванският етаж баща ми се е съобразявал с подпори, които не са били на една линия....С две думи имаме тясни сервизни помещения /баня, тоалетна/ на гърба на кухненската стена..

viewtopic.php?f=4&t=37688

Аз направих разни промени в последствие, като обособих и тоалетна. Първоначално имаше дори само едно помещение....Най - хубаво щеше да е междинната стена да бе с 50 см навътре в кухнята. Хем по - малка кухня, хем и място за пеалня 400х600 в тоалетната, ама......

Притесненията с пералнята не са от връзките...Ако се запуши филтър трябва да се отвори окото и водата отива на пода...

Cоlyo - това е само пример за възможностите на програмата или съветваш печката и мивката да са едно до друго?
colyo - специалист
Имах в предвид програмата. Мивка и печка не е хубаво да стоят в съседство. От пръскането може да цвръцне плота. Ако филтърът се запуши се подпъхва една плитка тавичка отдолу. За 4 г. вярна служба не ми се е налагало да го отварям.
prascho - майстор
мда..плотът може да се удължава :) до 100мм.

Прикачен файл

var final.JPG
dobrev3 - помощник
А аз мога ли да попитам или да дам като идея пералнята с горно пълнене. Сравнително по тесни са, удобни и пак са с вместимост от около 5-6 кг мисля. От доста години сме с такава и няма ядове (Индезит).
А тая кухня, която Shadowmen описваше от МДФ -сивата направо много ми хареса и понеже сега ще обзавеждаме една и ще ми бъде една от фаворитите (само не знам как ще вържа сивото с бежовия теракот във въпросната кухня :lol: )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: