• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fu4ko - специалист
Сори.Грешката е моя.Сбърках напрежението с тока.Това не е проблем,че няма за променлив ток.И да,правя разлика ток и напрежение
Последна промяна от fu4ko на вт мар 11, 2014 3:00 pm, променено общо 2 пъти.
kalpev - специалист
Aз от картинките виждам, че MS8230B няма опция за измерване на променлив ток, а MS8221D/A имат (на скалата на превключвателя си има иконка A~). Хидрата си е прав, както винаги (Президент, Президент :supz: )
В сайта на PANDA е коректно изписано, в сайта на VIKIWAT е малко объркано, но пък и никъде изрично не пише ток AC.
fu4ko - специалист
Хидрата винаги е прав.Не съм се затирнал да взимам мултицет но ми се ще някой ден да си взема уред с по точно измерване ама май за 20-30лв няма такъв.
todortv - майстор
Аз поръчах UT61E. Някой има ли опит точно с този модел?

http://www.gotronik.pl/img/unit_ut61e_5.jpg
kalpev - специалист
Maлко по-назад е споменаван като модел:
viewtopic.php?f=11&t=43681&start=160
todortv - майстор
Така, мултицета дойде, със швейцарски пощи до БГ. :?
Като за парите си няма по-добро в момента. Доволен съм.
Само пипалата са калпави.
Още не съм инсталирал софтуера, но резултатите от измерванията ме задоволяват. :partyman:
fu4ko - специалист
Взех си този мултицет на снимката.Сравнявах го със стария jtw-838 на променливо и постоянно напрежение и двата показват еднакво.На постоянен ток на късо на панелчетата мултицета от снимката показа малко повече от jtw-838.Тока от панелчетата беше в милиампери.Дали е възможно разликата да идва от това че уреда от снимката е на обхват 20А а пък jtw-838-стария уред е на обхват 10А?jtw-838 и един стар съветски стрелкови уред показаха еднакви стойности при измерване на ток на късо на панелчетата.За какво се използват буксите CX?Разглеждах листчето за новия уред от снимката,но така и не разбрах за какво се използва

Прикачен файл

IMG_20140326_160550-1.jpg
IMG_20140326_160550-1.jpg (53.09 KиБ) Видяна 2167 пъти
hidrazin - майстор
В инструкцията му си пише - точка 5.4.
http://www.integral-electronics.com/con ... manual.pdf
И какво му сравняваш показанията? Уред за десетина лева. Щом още работи и показва нещо - радвай се.
:partyman:
fox_vt - майстор
Тамън същия днеска колегата ми се оплаква че му се прецакала врътката на някои обхвати.И той така като тебе не е махнал найлончето на дисплея-да знайш от него ще е и скоро ще се прецака уреда :-D
thinkpad - майстор
Cx входът е за поставяне крачетата на кондензатор и измерване на капацитета му, когато уредът е сложен на обхват F.
Относно грешките - колкото по-голям е обхватът на който е включен уреда, толкова по-голяма е абсолютната грешка. Точността им се отбелязва като грешка в проценти от действителната величина и определен брой знаци.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: