• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gechev - специалист
В двадесет и първи век хората строят с леки материали. Ама то, каквото баба знае, туй си баба бае.
http://www.youtube.com/watch?v=APcFRuGIEsE
tretre - специалист
Имам чувството че всички тук живеят в палатки,каравани и бунгала!
Аз лично съм живял и в трите и се радвам че баба ми не е била такава новаторка и къщата и е от бетон!
ribnikolaevi - майстор
XEON написа:
zayko_bayko написа:
А кой е добър и лош конструктор според мене не се решава тука на раздумка.
Никой не обвинява конструктора, просто се опитаха деликатно да ти кажат, че тази плоча с тези подпорни разстояния се приближава до границата на възможното. И тъй като декларира , че не разбираш нищо от строителство ще ти помогна, като ти кажа, че върху теб ще падне отговорността (не върху техническото лице, което си наел) за намиране на качествен бетон- който ще ти бъде жизнено необходим при така сложилите се условия. А да ти обяснявам, какви са характеристиките на, които трябва да отговаря бетона и , че понякога има генерално разминаване между написаното на сертификата от бет. възел и крайната постигната призмена/кубова якост мисля , че няма смисъл.
Имах случай наскоро: едни така се бяха улели на мято с водата, че бетонът си течеше. Идва следващия бетоновоз, правим конус на Абрамс - бетонът е на границата, малко над. Връщаме го. Идва следващия бетоновоз - нормален. Шефовете решиха, че проблемът е решен и се изпокриха. Но аз, гадината, останах доскато го разстлаха. Така ме поглеждаха, такива погледи ми хвърляха. Резервоара с водата до тях. А съм си обърнал гърба и тая порция щеше да стане на боза. Един час работиха, бяха спретнатички до тоя бетоновоз, а тогава се изпотиха като Веселин Маринов.
Та - нещата в строителството не са прости.
Даже и да дойде добър бетон, ако технически спи на обекта, или е техен човек, качествата на втвърдилия бетон може да са доста под сертифицираните.
stenmark - специалист
tretre написа:
Аз лично съм живял и в трите и се радвам че баба ми не е била такава новаторка и къщата и е от бетон!
Страхотна логика =D> А не ти ли се живее и по нейно време?
tretre - специалист
Не ,приятелю. Нямаше да имам такъв лъскав Мерцедес...
Фитилчо - майстор
Хайде пак темата се превърна в мерене на ..... :wink:

Аз също не разбирам от строителство и затова питам :razz:
ribnikolaevi - майстор
Темата започна много хубаво. Обаче, за съжаление децата, дето пили от синьото мляко, не са на детска градина и като няма какво да правят се включиха в дискусията ...
XEON - помощник
tretre написа:
Ако датираме плочата на баба ти към началната фаза на развития социализъм със сигурност ще има една бухча недостатъци. Освен, ако не е била партиен бос и е успяла да отклони допълнителни количества арматура, която се квалифицира, като стомана, която пък на свой ред е обявена за стратегически продукт/суровина; и ако също е успяла да изкрънка допълнително няколко торби цимент от Селкопа, които се дават с купони/талони и с предварително записване от няколко месеца. Бетонпомпите и вибраторите все още са екзотика и забелязването им извън ареала на обекти с национално значение води до светкавичен анонимен донос в резултат, на който участниците се озовават на чист въздух, за да чукат камъни за неопределено дълъг период от време.
boqnkov - специалист
Темата пак се оспами. Това с психическото състояние относно кубиците бетон над главата и на мен ми дойде малко в повече. По тази логика всички в градовете трябва да са откачили отдавна. Ако всичко си е сметнато от конструктора както трябва не мисля, че това трябва да е критерии относно дали да е плоча или гредоред. Нека ползваме форума да си помагаме, а не да казваме "Не си прави плоча, щото ще ти падне на главата." Без плоча конструкцията се олекотява чувствително - за това спор няма. Но разликата в цената е не просто да се извади цялата стойност на плочата и разликата в носещите и елементи. Появява се най - трудната задача - намериш ХУБАВ и евтин дървен материал (за да има смисъл цялото начинание). За желязото - в проекта на моята къща има 5,5 т. желязо и 105 кубика бетон - 120кв. без мазе, с плоча за таван и 80см надзид на таванското. Реших да е плоча защото искам на тавана да си направя нещо като фитнес и като съм горе по - малко да се съобразявам спи ли някой долу и т.н.
VLADO66 - майстор
boqnkov,като не искаш да гледаш греди отгоре,варианта без плоча ще ти позволи да направиш окачен таван на няколко нива,фигури,вградени осветления,въобще разни красоти които една плоча би ограничила във височина.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17

Тема "Семейна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: