Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
MamaMy - майстор
Търсете евтини задвижки. Няма друга възможност. Ако са ел.магнитни за да работят с голям дебит и без налягане ще са нужни големи токове.

ПП писал съм заедно с Хидрата :partyman:
brum - майстор
Хич не ми се занимаваше да връзвам сервота към клапани...

Проблема с тия е, че при малко налягане имат малък дебит. Като се качи налягането се отварят, ама до преди това водата ще тече през една дупка дето е <1мм в диаметър. Пробвах да ги тунинговам малко, ама ударих точно на тоя проблем, че да включат ми трябва повече ток. От 12V преди почнаха да искат 4 пъти повече мощност за да включат при налягане (24V).

Я предложи някоя евтина "задвижка", че аз най-евтините ги намирам по 50лв. Ако ще е такава работата ще си карам с тия тунингованите на 24V...
ivanovbg - майстор
Да не те отчайвам, ама няма да се получи. Датчици какви си намислил? Аз пробвах с гипсови, но след 20тина дни сдават багажа. А и така и така не се научих как да ги тарирам. Първия път буквално удавих доматите.

Освен това така зеленясва водата за 4-5дни в бидона, че ... Или на чешмата или да чакат културите. Ако пък мулчираш няма да е нужно повече от веднъж седмично или 2 пъти - петък вечер като пристигнеш и неделя вечер преди да си тръгнеш.

Друг вариант е евентуално съседа/съседката да мине веднъж в седмицата и да отвърти кранчето. Само трябва така да изчислиш водата в бидона , че да стига за една поливка.
iivanov - майстор
Всички тези проблеми ще отпаднат, ако се направи с високо налягане.Brum,откъде ще вземаш водата?
kabel96 - специалист
ivanovbg написа:
Да не те отчайвам, ама няма да се получи. Датчици какви си намислил? Аз пробвах с гипсови, но след 20тина дни сдават багажа. А и така и така не се научих как да ги тарирам. Първия път буквално удавих доматите.
С тези датчици няма да се получи нищо.Има еврейски много добри ама са и добра цифра.За клапаните има 9 волтови с серво задвижка и цена 30 лева.
brum - майстор
Датчиците пробвах 3 от тях в една и съща саксия, забити на една и съща дълбочина и разликата между тях беше малка. Не знам колко ще живеят вече, но това ще се види. Като не се получи от първият път - ще се корегира :) .

Водата идва от кладенец. Има хидрофор дето качва водата към резервоара.
iivanov - майстор
brum написа:

Тогава не ти трябва резервоар.Системата ще е под налягане и проблем с клапаните няма да има.Ако ползваш лентови маркучи, след всеки клапан ти трябва регулатор, че са max 1атм.
brum - майстор
Хидрофора се прибира на сигурно докато ме няма - 400лв не ги оставям така на двора :) .
ivanovbg - майстор
brum написа:
Датчиците пробвах 3 от тях в една и съща саксия, забити на една и съща дълбочина и разликата между тях беше малка. Не знам колко ще живеят вече, но това ще се види. Като не се получи от първият път - ще се корегира :) .

Дай линк да видя с какви датчици си и откъде си ги взел.

Колкото до корекцията -вярно се коригира, но с нов разсад :lol:

Какво пречи хидрофора да е в кладенеца скрит и с здрав капак?
bulhomes2 - майстор
kabel96 написа:
...За клапаните има 9 волтови с серво задвижка и цена 30 лева.
Къде?
brum написа:
...5) Електромагнитни клапани за водата, 12V, 300mA, необходима е малка преработка за да работи с ниско налягане на входящата вода...
В ибея са с 3-4 $ по-евтини - http://www.ebay.com/itm/141153512507?va ... 1439.l2649 Ама и аз се набутах уж за отоплителната инсталация, ма то нищо не пуска. Та ми беше интересно да обясниш повече за "преработката".

Тема "Интелигентна система за пoливане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: