Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
alien написа:
предлагам да се придържаме към темата
И аз предлагам същото! :evil:
vlassev - специалист
TОВА открих в едно магазинче в Пловдив, разполагат и с доста комплекти цанги. На някаква немска фирма PROXXON са.
Дано да съм бил полезен.
Balabanov - специалист
Някой има ли представа колко съчми има в znt sfu2005-4 СВД от Ексорор. Аз ги преброих в едната гайка 83бр. но те са с 4 сектора а на последното звено остава мясно за още една съчма която китайците явно са пропуснали да сложат. Не че съм ги губил или е някакв проблен да е с една по-малко но любопитно ми е дали някой се е занимавал като мен с глупости просто я отворих за да я разгледам. :-D
edesign - специалист
първия път разпилях една гайка, после я събрах но не съм ги броил. Но всеки път надниквам вътре - винаги има празно място :-D Китайска му работа, то е ясно че качеството е супер :lol: То и затова марковите са в пъти по -скъпи.
Обаче точността им си е ОК на ексорорските за 2 години не се е износила, за по-нататък ще видим
vlassev - специалист
М'да, станах спец по нареждане на съчми само че на линейни лагерчета, от там, от китай.
Претърсих цялото помещение педя по педя, с магнитчета налепени по пръстите.
Винаги едно топче не достига :finga:
dobrev - специалист
vlassev написа:
М'да, станах спец по нареждане на съчми само че на линейни лагерчета, от там, от китай.
PROXXON е известна фирма за малки машини, ориентирани към "моделарската" област. Малки и безумно скъпи!
Малка закачка, без зла умисъл :yawinkle: :
Оставили на руснак в кръгла празна стая две титаниеви топчета. Като отворили стаята на другия ден едното топче го бил счупил, а другото - загубил!
velsi - Почетен майстор
Е нали трябва тези съчми да могат да се движат. Нормално е да има една позиция празна.
Balabanov - специалист
Бе то е нормално да има луфт между тях но на трите сектора излиза с минимален луфт а на четвъртия си има луфт за още една съчма :) освен това 83 не се дели на 4 би следвало на четирите сектора да има разположени еднакъв брой съчми.
На практика това не е проблем тя ще се върти с голяма точност и на три сектора демек и да липсват 20бр. съчми но би следвало да са 84 а не 83
Balabanov - специалист
Не знам дали ще е на някой от полза но да го спомена. За съединител може да се ползва маркуч на някой може да му се стори смешно но на един колега рутърчето е с маркучи хванати със стеги и си кибичи безпроблемно!
vlassev - специалист
dobrev написа:
vlassev написа:
PROXXON е известна фирма за малки машини, ориентирани към "моделарската" област. Малки и безумно скъпи!
Малка закачка, без зла умисъл :yawinkle: :
Оставили на руснак в кръгла празна стая две титаниеви топчета. Като отворили стаята на другия ден едното топче го бил счупил, а другото - загубил!
Визирах богатата гама инструменти, а също така и различните размери цанги с 3 прореза. Сториха ми се на поносима цена .
Иначе машинките им ги разгледах, взех си каталог.
Няма под 200 лв. и всички са под 20 000 оборота.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: