• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
KingLin - майстор
Бате Джими че си прав прав си ама не напълно. Пари не връща ама ще ти дам един пример: Преди няколко години с жената бачкахме много близо един до друг. С моето каране тогава на месец си отиваха едни 250 лв за бензин. После аз заминах в чужбина и жената караше колата обаче на нея и излизаше 150 бензина. Разликата между мен и нея е че аз не обичам да ме изпреварват и да чакам на светофар. Та тия сто лева може да ги броиш като върнати :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Никой не писа за гумите - от тях можем да "откраднем" 5-10%.
Зимните гуми, например доста качват разхода. Не-напомпаните също.
По-тесните са по икономични, но пък имаш по-малка стабилност и сцепление. Повечето МПС-та могат да избират между поне 2 размера гуми, като ширина.

Четох някъде че при ТИР-овете 20~25% от разхода е заради гумите, при еднакви други условия.

Но както и да е ... разхода най-вече зависи от колата и задкормилното устройство.
stivemaster - майстор
ArturDent написа:
Никой не писа за гумите - от тях можем да "откраднем" 5-10%.
Зимните гуми, например доста качват разхода. Не-напомпаните също.
По-тесните са по икономични, но пък имаш по-малка стабилност и сцепление. Повечето МПС-та могат да избират между поне 2 размера гуми, като ширина.

Четох някъде че при ТИР-овете 20~25% от разхода е заради гумите, при еднакви други условия.

Но както и да е ... разхода най-вече зависи от колата и задкормилното устройство.

Напротив Артуре, някои сме се сетили и сме писали затова и не искаме да се изтъкваме с какъв опит разполагаме . Данните които съм споделил там как съм ги придобил с цената на ........ над 750000 км. !!!!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "За икономичното шофиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: