всичко е добре когато завършва добре
след една зима ползване одеалцето взе че спря да работи-абе изгоря си и за щастие всички ползватели са живи
и понеже свикнах да си лягам в затоплено легло реших да взема нещата в свой ръце
първо реших да видя каква е технологията и какви мерки за безопасност са взели производителите
IMG_88701.jpg (35.78 KиБ) Видяна 1632 пъти
видяното ме потресе,но в никакъв случай не ме изненада,все пак е произведено в българия.
а нагревателя,някакъв кантал с изолация е с дебелина около 0.22мм като на UTP кабел
дължината я сметнах на око - около 30 метра нагревател
според информативната лентичка одеалото е 88вата
реших че ще ползвам ниско напрежение около 12 волта право напрежение,за целта ми трябваше някакъв друг нагревател и след малко сметки реших да ползвам най обикновен еденичен гъвкав проводник 1 квадратен милиметър.
за захранване ползвам зарядното за акумулатора/траф+грец+кондензатор/ на което захранването го прекарвам през димер за да мога да регулирам вторичното напрежение.
и ето и резултатите
при 8 волта има товар 10.3 ампера което е 82 вата
при 8.5 волта има товар 11 ампера което е 93 вата
при 8.9волта има товар 11.9ампера което е 106 вата
след 20 минути работа на допир отделя същото количество топлина
имам и един въпрос
на променливо или право напрежение да го оставя?
според мен на постояно ще е по добре по отношение на електромагнитното излъчване и влияние
след една зима ползване одеалцето взе че спря да работи-абе изгоря си и за щастие всички ползватели са живи

и понеже свикнах да си лягам в затоплено легло реших да взема нещата в свой ръце
първо реших да видя каква е технологията и какви мерки за безопасност са взели производителите
Прикачен файл:
IMG_88701.jpg (35.78 KиБ) Видяна 1632 пъти
а нагревателя,някакъв кантал с изолация е с дебелина около 0.22мм като на UTP кабел
дължината я сметнах на око - около 30 метра нагревател
според информативната лентичка одеалото е 88вата
реших че ще ползвам ниско напрежение около 12 волта право напрежение,за целта ми трябваше някакъв друг нагревател и след малко сметки реших да ползвам най обикновен еденичен гъвкав проводник 1 квадратен милиметър.
за захранване ползвам зарядното за акумулатора/траф+грец+кондензатор/ на което захранването го прекарвам през димер за да мога да регулирам вторичното напрежение.
и ето и резултатите
при 8 волта има товар 10.3 ампера което е 82 вата
при 8.5 волта има товар 11 ампера което е 93 вата
при 8.9волта има товар 11.9ампера което е 106 вата
след 20 минути работа на допир отделя същото количество топлина
имам и един въпрос
на променливо или право напрежение да го оставя?
според мен на постояно ще е по добре по отношение на електромагнитното излъчване и влияние