Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pif4o - специалист
Здравейте на всички, искам да попитам за въпросния хладилник, понеже на първо четене в нета не намерих параметри за него, интересува ме каква е минималната и максимална темп. в хладилната част. Защото въпросния хладилник е на 5 в момента (макс. усилен) и след цяла нощ престои суртин бащата казва че термометъра които е сложил в него показва 5 градуса (бързо им се разваля храната). Което за мен лично не е нормално. Само за сравнение в къщи занусито има 6 степени, на 3 показва 4 сутрин а на 4 вече е към 2,5 градуса. Обаждахме се не магазина от които го купихме понеже е гаранционене но втора ръка, и от там техника казал че било нормално така, да не сме очаквали повече. Но за мен това не е нормално, от обща колтура знам че един хладилник усилен до макс в хладилната част трябва да прави 0 градуса или минимум 2. Хладилника е с горна отделна камера. Стои в помещение в което е към 20 градуса постоянно почти. Ако може да се намери документация в която да пише мин и макс темп за него за да имам основание на каква база да им се обадя утре и за какво да настоявам :)
fox_vt - майстор
Не вярвам някой хладилник да прави 0 градуса в хладилната част независимо на колко е усилен,освен ако не е едновремешния мраз със нагревателя. :-D 5 градуса си е нормална температура за хладилник като даже се води иделана за хладилна част,за фризерна част -18 градуса.Предполагам сте спазили всички условия за добра работа на хладилника?
pif4o - специалист
Ами да спазили сме, тои е така вече 2 месеца, общо взето за разлика от стария мраз с които го смени бащата, този разваля доста бързо продуктите. През деня не го засичаем щото се отваря чат пат и е нормално да вдигне темп, макар че щом компресора е спрял то трябва да е достигнал темп, денем е около 6-7-8 градуса вътре, но цяла нощ да седи усилен до краи и да е 5 градуса ми се вижда много. Не знам аз за това ви питам, щото може и да е нормално да се държи така, да не се излагам барем да се обаждам в сервиза :)
ESPACE - майстор
Според мен не е нормално. Имам поглед върху доста хладилници и всичките максимално намалени свалят поне до 2 градуса, при някои дори замръзват продуктите. Вероятно е недостатъчно зареден с газ хладилника ви.
fox_vt - майстор
Аз сега съм със един стар мраз със вътрешна камера,то нз дали има и с външна де.Та когато се пусне за първи път след размразяване вътре е таман но когато се натрупа лед камерата вътре температурата става 10-12 градуса и всичко се разваля за норматив.Сигурен ли си че термометъра е точен и е 5 градуса а не повече,за да се развалят продуктите?Ако няма достатъчно фреон ще работи по дълго но ще си достигне температурата или изобщо няма да изключи.Друг вариант е самия му регулатор толкова да му е минимума или да не работи коректно.
pif4o - специалист
Ами термометъра е някъв си, но одри и да греши аз като го отворя и пипам нещата в него не ми се виждат особено хладни, смисъл такъв, цяла седмица вадя продукти от моя си хладилник, събота и неделя като заведа децата при дядо им, отварям въпросния индезит и виждам че при него нещата не са с такава температура като при мен. Това може и да е заблуждаващо но до сега, до преди да смени стария мраз с тоя никога не ми се е оплакал че нещо му се е развалило вътре. А употребата и продуктите вътре за един пенсионер не са се променили :) едва ли са намалили консервантите в производството :) Ще го замеря и с друг термометър, а да питам з атермостата му, освен с врътката за регулиране от вътре от някъде допълнително може ли д аму с екаже абе работи малко по на студено :) или термостата не подлежи на сервизна настроика? И щом казвате че фреона и да е малко тои ще работи но ще достигне темп, то какво остава друго да му е освен толкова да си може. Инак не ми прави впечатление да работи кои знае колко много, в повечето пъти когато мина покраи него е изключил :) а термометъра показва 6-7 градуса в него.

п.п. Тази сутрин бащата каза че термометъра показвал 3 градуса, това супер, ама е баси един път 3 друг път 6-7. Странното е че за проба сложих един термометър и в моя хладилник и сутринта беше 8 :? отворих вратата да видя ко стаа да не съм бутнал нещо копчето да съм го намалил ма не съм, след малко се включи и докато тръгна на бач за 1 час вътре стана около 5
kuger - майстор
При моя хладилник настройката е на 5 градуса. При възможност от 1 до 9 градуса. Храна ми се е разваляла ако е стояла повече от 6-7 дена.
Възможни проблеми може да са забравена отворена врата, лоши уплътнения /или нивелация, от която вратата не ляга добре към касата/, термостат, който не работи коректно.
iivanov - майстор
fox_vt написа:
Не вярвам някой хладилник да прави 0 градуса в хладилната част независимо на колко е усилен,освен ако не е едновремешния мраз със нагревателя.
Значи моето горенье е развалено. Жените в къщи ,вадейки това-онова, често бутат врътката и после се чудят, що замръзват морковите. :-D

Тема "Въпрос за хладилник Indesit TAA 12 N" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: