• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Не съм си и помислял да правя отливки и подобни.
Мисля да сложа цилиндър от мотоциклет ,със водно охлаждане за да може там където е циркулирала водата сега от там вентилатора да обдухва пелетите.Затова питам какво е съотношението на диаметъра към мощноста на горелката.
Колега дали знаеш с какви обороти ти се върти шнека ??И с какво предавателно число ти е редуктора.
поздрави
boris_4 - напреднал
Имам два писледователно свързани червячни редуктура с предавателно съотношение 1/30 и 1/40.Двигателят се върти с 1350 об/мин.
rosso666 - специалист
http://www.tanieogrzewanie.pl/palnik-ze ... -generacji такова нещо ли е колега ?
А с какъв котел си?
boris_4 - напреднал
Да подобна е но тази е на екоенергиа.Котелът ми е бурнит актив 30 кв.Навремето го купих за да горя въглища с горно горене.
s_s1 - специалист
http://zawijan.wordpress.com/poradnik-u ... retortowe/

Мисля, че в този линк има скици с размери.
Но освен самия шнеков механизъм за подаване на горивото и горелката, е нужен и ел. двигател с редуктор и осигуровка, която да спаси ел. двигателя от блокиране и изгаряне. Нужна е и запалка, електроника и читав софтуер тестван и работещ безотказно с различни видове гориво. Нужен е и бункер за горивото. Всичко това при наличие на котел, който да не е амортизиран и да си струва заигравката.
После е необходимо софт-а да се настрои така, че освен да гори безпроблемно и да го прави с добро КПД.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
http://zawijan.wordpress.com/poradnik-u ... retortowe/

Мисля, че в този линк има скици с размери.
Но освен самия шнеков механизъм за подаване на горивото и горелката, е нужен и ел. двигател с редуктор и осигуровка, която да спаси ел. двигателя от блокиране и изгаряне. Нужна е и запалка, електроника и читав софтуер тестван и работещ безотказно с различни видове гориво. Нужен е и бункер за горивото. Всичко това при наличие на котел, който да не е амортизиран и да си струва заигравката.
После е необходимо софт-а да се настрои така, че освен да гори безпроблемно и да го прави с добро КПД.
според теб по тези скици можеш ли да си направиш горелката?Това го видях преди няколко седмици и ти ме изпревари.Хората са на 3 метра от старта преди нас.повятвай ми питал съм според мен никой в българия не може да ти излее такива детайли или не по точно мобе би и да може ,но на цена предварително отказващата те.

но има ккаво да научи човек за ретортните горелки ,хората ги използват в Европа от 1995 годинаа ние чак сега .Май 3 метра от старта са много повече
rosso666 - специалист
Аз лично се интересувах по-скоро от ссъотношението -размери на горивна камера към киловатите.КАкто например се изчислява мощността на водогеен котел.
Колега С-С1 да знеш че ти завиждам "благородно" за котела и горелката.
Искам да те питам побвал ли си да се отопляваш със талаш??
s_s1 - специалист
rosso666 написа:
Аз лично се интересувах по-скоро от ссъотношението -размери на горивна камера към киловатите.КАкто например се изчислява мощността на водогеен котел.
Колега С-С1 да знеш че ти завиждам "благородно" за котела и горелката.
Искам да те питам побвал ли си да се отопляваш със талаш??
Да, пробвах, но не става. Над шнека се образува кухина, защото талаша е много лек с малко относително тегло. Не пада надолу от собствената си тежест, шнека не може да го засмуче и не достига до горелката.

А за мощността на котела и горелката трябва да се сметне така, че при изгаряне на 1 кг пелети се отдават 4 квч енергия при КПД над 80% на системата. Или ако Ви трябват 20 кв. шнека трябва да може да достави за 1 час 5 кг. пелети, а горелката да ги изгори така, че горивото да не прелива от нея и въздуха да е дозиран правилно, за да няма непълно изгаряне или ако е в повече-топлината да излита през комина. Котела така трябва да отнема топлината от горивния процес и да охлажда изгорелите газове, че Темп. на изг. газове да е м/у 110 и 200 С. при различните мощности на горелката.

А не ми завиждайте, мога да Ви покажа пътя и да се снабдите и Вие. Лошото е, че поляците не искат да дават инфо, тоест дават го бавно, на час по лъжичка. Аз си мисля, че те си мислят, че този котел съм го купил, за да го копирам и произвеждам, а това не е така. Аз съм проЗД юзър и ми се налага да се образовам в движение.
joro39 - специалист
колеги някой купувал ли е от тези керамичните нагреватели да даде отзиви. http://prodavalnik.com/keramichen-nagre ... -i40001175
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: