Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
galin56 - специалист
Здравей,

набързо ми хрумна тази схема. Тоалетната чиния си е точно до канала. Душа ти е под отдушника. Това са 2 големи плюса на схемата! Мивка и бойлер с достатъчно място. Пред душа завеса а между душа и тоалетната чиния можеш да си купиш параван висок 1,90-2м(не до тавана че отдушника няма да може да дърпа миризмите от тоалетната чиния) та да я не мокриш като се къпеш щом ти пречи.
ПП:Мащабирането ми със сигурност не е 100% вярно, така, че ако ти хареса схемата може да си я пречертаеш със реални мащаби и размери да видиш дали ще ти пасне и хареса за конкретно твойта баня.

Прикачен файл

bath.jpg
Вариант баня
bath.jpg (27.19 KиБ) Видяна 3843 пъти
vladilen - специалист
galin56 написа:
Здравей,

набързо ми хрумна тази схема. Тоалетната чиния си е точно до канала. Душа ти е под отдушника. Това са 2 големи плюса на схемата! Мивка и бойлер с достатъчно място. Пред душа завеса а между душа и тоалетната чиния можеш да си купиш параван висок 1,90-2м(не до тавана че отдушника няма да може да дърпа миризмите от тоалетната чиния) та да я не мокриш като се къпеш щом ти пречи.
ПП:Мащабирането ми със сигурност не е 100% вярно, така, че ако ти хареса схемата може да си я пречертаеш със реални мащаби и размери да видиш дали ще ти пасне и хареса за конкретно твойта баня.
моята е същата че даже и по къса 1,9 вместо 2,1м
но разположението на канализация и вода е същото
душ в ляво - също исках да направя параван между него и тоалетната но се отказах и сега не съжалявам (теснотийка)
тоалетна конзолна с вградено казанче в дясно - в кутията скрих вертикалната канал. тръба, както и водомера
мивка в дясно срещу тоалетната
вратата трябва да е максимално в ляво за да не се бие с ползващия мивката или да се отваря навън
и бойлер над вратата - не се плаши моя е 120L с водна риза (т.е. >200kg на единична стена)
начертай ги нещата в мащаб и действай...
успех
galin56 - специалист
В интерес на истината и на мен ми се вижда мисия невъзможна на 1,45 да събереш тоалетната чиния и душа, че и да ги разделиш с параван. За някои мацки 1,60 и 50 кг е перфектно, но някой мъж 1,80-1,90м с наднормено тегло ще се види в ужас. За това по-добре е без паравана. Ако пък държи на параван в това малко пространство единствения вариант е вратата да се отваря навън и тогава пространството вътре може да се използва максимално и нещата ще станат.
prascho - майстор
Еб..му ма...та. За дебелаците нема душ кабини а :-D .
Yan4o - напреднал
galin56, вариантът, който си предложил го обмислях и аз, но малко ме притесни недостатъчното място за тоалетната (може би). Ето все пак мащабирана схемата, с малки поправки - в ляво няма как да се сложи бойлер, без да пречи, че е малко мястото и затова го слагам над тоал. казанче, като самата тоалетна я изтеглям малко напред. Тя и без това инак се получава малко забита, като в клетка. Душовото остава 80 / 100 в този случай, като може и до 110 да се отпусне, но ъгълът става съвсем в центъра на банята . Всъщност това не ми харесва в този вариант. Замислям се дали да не търся овална преграда за душовото.... Ето все пак схемата (отново съм сложил врата с чупещо крило) и засега оставам твърдо на преградено душово :

Прикачен файл

bath_new5.jpg
bath_new5.jpg (12.76 KиБ) Видяна 3748 пъти
Последна промяна от Yan4o на пет мар 14, 2014 10:59 pm, променено общо 1 път.
Yan4o - напреднал
Относно забележката малко по-горе, че не са мащабирани добре схемите - смея да твърдя, че са. Може да съм сложил малко по-голям размер мивка, защото сега съм с такава, а определено има и по-компактни.
И, да - може на 1.20 да събереш тоалетна чиния, пералня и мивка (с бойлер над нея), но не е целта банята да изглежда като щанд на магазин, а да има удобство. Затова и не смятам да правя такива опити. Иначе - благодаря за идеята, всеки има право на мнение :yawinkle: .

П.П: А, ето и първият ми вариант, малко модифициран - с бойлер Аристон Велис (27 см) над казанчето на тоал. чиния. Мисля, че това са двата варианта (този и в предното мнение), които най ми харесват.

Прикачен файл

bath_new.jpg
bath_new.jpg (13.21 KиБ) Видяна 3740 пъти
chapara - майстор
Последната схема ми се вижда най-удачна с изключение на това че не виждам необходимост от чупещата се врата. Не че не е гъзария, но дали има такава врата в Б-я, която да е изработена такава и да е безпроблемно затварянето и отварянето. При този вариант не виждам смисъла и просто :? Бойлера може да бъде и зад вратата. Може и да не съм разбрал какъв вид строителство е та те притесняват дългите тръби? Те не са проблем, а обикновенно проблема са мръсните тръби, заради наклони и отдалеченост от вертикалния щранг. :wink:
Kondor1 - специалист
Не е ли по-добре мивката да отиде по средата на стената отляво - да има малко повече пространство. Не харесвам мивки забити в ъгъла. Все едно да си удряш единия лакът в стената.
Yan4o - напреднал
Принципно и аз не харесвам забита мивка в ъгъла, но ако се измести отляво, не мисля, че ще стане много удобно - мивката и тоалетната една срещу друга и по средата едно проходче. Не знам... ако беше малко по-широка банята - да. Отделно не ми допада идеята тръбите за чистата и за мръсната вода да обикалят половината баня. Не че е голям проблем де, ама... Каквото и да избера, компромиси ще има. Тя и сега мивката е в ъгъла почти и не е голям проблем, освен с врата.
Kondor1 - специалист
Мивка срещу тоалетната не мисля, че е лош вариант. За тръбите наистина е добре да не правят големи обиколки. Мръсната не е толкова фатална, но топлата вода се влияе от разстоянията.
Както беше казал един майстор, добър вариант за бойлера е ако си на 1-ви етаж и мазата ти е под банята - навираш го в мазата и нямаш грижи (поне с пространството).

Тема "Преустройство на банята - идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: