Всички въпроси за вилата.
juvesan - специалист
Е, в моя случай проблема с улука е ..чисто психологически.. Проклетия покрив последно е претърсван преди ..хм 25 години, засега не тече ( до кога ли ) ама никога, просто никога не е имал олук и даже свястна челна дъска. Още повече, че всичко ( турски керемиди и т.н) седят на валки, дето не бих се заклел , че има една с една на една линия накрая: турските керемиди знаете как обичат се се спускат по малко всяка година .. в тази връзка за свестни олуци си иска свестен покрив, ама де е тоя покрив, че не го виждам :vom: А бе досадна работа :cry:
tretre - специалист
Има ли канализация?
juvesan - специалист
Има ли канализация?
Ако въпроса е към мен - да, има канализация, защото селото е ..хм... много заслужило за 9 септември 1944 ( ама че заобиколно го казах) и , естествено е получило централна канализация въпреки малкият си размер :lol: мястото , където е нивелира е на около 4 метра от точка на канализацията и на 1 метър над точката ... основното е водата да дойде до ъгъла на къщата без много ...зор... :partyman:
tretre - специалист
сложи улуци и ги вкарай в канала, не се занимавай с дренажи...
juvesan - специалист
tretre написа:
сложи улуци и ги вкарай в канала, не се занимавай с дренажи...
Това наистина е важно нооо... да не забравяме водата от "терасата" над къщата.. и там пак вали , за съжаление... :cry:
juvesan - специалист
tretre написа:
И тя в улука!
Тайната ми мисъл беше, че в момента, по лекото склонче зад къщата ( отляво , от шубраците на снимките) водата леко се стича в канала зад къщата - каквото успее да изтече и заобиколи - добре, каквото не успее... се бута под къщата или пък пълзи по камъните/стените.. Точно за тази вода става дума, че нея "улук я не лови " :rolleyes:
schuldiner - майстор
juvesan написа:
Тайната ми мисъл беше, че водата леко се стича в канала зад къщата.
Да кажем, че си хванал причината - водата от ската... Сега я накарай не леко, а бързо да се оттича. Ако си поливал на леха, ще разбереш за какво говоря.
Според резултата ще прецениш дали да подобряваш канавката или да насочиш усилията другаде, дали да изпълниш всичко споменато постепенно или наведнъж, или пък нищо повече да не правиш.
tretre - специалист
Най-обикновени отводнителни канали с решетка отгоре са предостатъчни.
Вкарваш в улука и в канала.
Доколкото разбрах нямаш мазе, плочата е над ниво терен така че дренажа е малко излишен.
http://www.tashev-galving.com/118+DVR+3 ... 0%9F%D0%95
juvesan - специалист
Най-обикновени отводнителни канали с решетка отгоре са предостатъчни.
Аз съм съгласен, че по такъв канал водата ще се изнася по-бързичко... проблема се корени в поддръжката. Този канал например съвсем бързо ще се напълни от свлечената от водата/вятъра... пръст + листа от бурените и т.н, което автоматично ме връща в раздел "честа подръжка- чистене" , което , вярвах, че с дренажа би ми се разминало ..завинаги.. :roll:

Тема "Псевдо - дренажна система за стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: