• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
katcko - специалист
Днес ходих на друг оглед,този път в парцела имаше и къща.Собственика казва,че къщата е законна,фигурира в нотариалният акт.И тук няма ток и вода,но ми се струва,че тук не би било проблем.Съседните къщи са обитаеми,имат си ток,вода,водопровода минава на 3 метра от къщата,дирека на енергото е точно пред двора,загледах се по къщите които се обитават и всичките имаха СОТ,което е много добре и достъпа дори и през зимата не би бил проблем,освен това има и кладенец ама има ли вода в него не се знае.
Къщата е на плоча и е гредоред,тези дни пак ще ходя до там да я види и жената и искам да ви питам,има ли нещо което мога да огледам по къщето,на какво да наблегна за евентуални проблеми.
katcko - специалист
Днес оглеждах една къща и ми направи впечатление,че има доста пукнатини по стените,което ми се струва притеснително.Направих няколко снимки и ми се иска да чуя вашите мнения.Тия дни ще ходя на по щателен оглед със собственика,ще направя и по подробни снимки,затова моля за съвети какво да огледам,на какво може да се дължат тези пукнатини.Вижда се,че са замазвани,но това едва ли има значение
Прикачен файл:
WP_20140317_001.jpg
Прикачен файл:
WP_20140317_004.jpg
Прикачен файл:
WP_20140317_002.jpg
Прикачен файл:
WP_20140317_003.jpg
Tsilkov - майстор
Не съм голям специалист ама тя е пропаднала с 20 см от едната страна + има диагонална цепнатина - според мен за нищо не става.
katcko - специалист
Това което е пропаднало с 20см е една барака,която направо се е отлепила от къщата(на първата снимка се вижда).
Tsilkov - майстор
Не предположих че е тя. То тя може още от самото начало да е била по-ниско. Диагоналната пукнатина обаче също е кофти.
VLADO66 - майстор
Tsilkov написа:
... кофти.
Даже много-или слягане или сеизмично действие.
katcko - специалист
Положението се оказа трагично.Има слягане и то доста голямо,на снимките не личи толкова,аз си го обяснявам с покрива,който сигурно от 7-8 години не става за нищо.Благодаря и на вас за коментарите.
kolcho - специалист
katcko написа:
Положението се оказа трагично.Има слягане и то доста голямо,на снимките не личи толкова,аз си го обяснявам с покрива,който сигурно от 7-8 години не става за нищо.Благодаря и на вас за коментарите.
Доколкото разбирам - искате да се обзаведете със селска къща на добра цена за през лятото?
Ако е така, моят съвет е елементарен - търсете или къща в прилично състояние, която изисква само козметичен ремонт след покупката, или се насочете към парцел с полуразрушена / или напълно разрушена/ постройка, която фигурира в скицата на имота и е захранена с ток/вода. Цената на подобни имоти е близка до цената на незастроените парцели.
После просто ще застроите петното по Ваш вкус. Ще излезе малко по-скъпо от покупката на готов имот / цените в неатрактивните селски райони към днешна дата са изключително ниски, често дори под цената на вложените материали/, но пък ще е новичко и съвпадащо с мераците!
Разбира се, всички стандартни съвети по подобни покупки трябва да се имат предвид - проверка за тежести, зануляване на партидите за ток/вода, съседи, достъп, индианци, надеждност на захранването и пр.
Успех :)
katcko - специалист
Да,точно така идеята е бъдещата къща да се обитава около 5-6 месеца годишно.Мястото в което обаче се търси имот не е селски район,а бивши лозя на границата на града,превръщащи се във вилна зона в момента.След доста огледи и разговори с "местни" хора минали по този път,определено стигнах до извода да търся имот с узаконена постройка в него,че всеки строил на гол парцел досега се е разправял с общината ни от 2 до 4 години докато вземе документи за строеж,смяна предназначението на терена и т.н,а сумата които са наливали за такси и други надминавала тази на парцела.
Постройките обикновено са от 20 до 40кв.м в повечето случаи на два етажа с външни стълби ето от този тип.Тази ми е фаворит за момента,така че приемам и мнения.Къщата е на плоча,гредоред,една стая с камина и антре,с достатъчно подпокривно пространство за една спалня.
Прикачен файл:
WP_20140219_005.jpg
Прикачен файл:
WP_20140219_007.jpg
Смятам да търся нещо,което да не е в отчайващо състояние и да може да се до застрои или нещо пред сриване,което да се разкара и на негово място да се вдигне една малка,сглобяема къщичка.
ArturDent - Почти Безобиден
katcko написа:
Постройките обикновено са от 20 до 40кв.м в повечето случаи на два етажа с външни стълби ...
Това е така защото са строени навремето по някакво постановление (със сила на закон), което е разрешавало във вилните зони/лозя да се строят постройки от 16 кв.м. основи.
Не се е казвало на колко етажа. Стълбите са външни, защото тях не ги броят... ;)
Като ходих навремето по огледи за парцели съм виждал постройки тип "кули".
Една от тях имаше основи 4х4 м. три етажа + почти изцяло вкопан сутерен + използваемо подпокривно пространство.
Абе 5 помещения едно върху друго с външна метална стълба.
  • 1
  • 2

Тема "Покупка на поземлен имот - въпроси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: