Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gardenER-- - специалист
Здравейте.
От доста време насам имаме помпа и все се захващаме, че да изкараме пясъкът от водата... Преди известно време ми бяха казали, че не пречи да се сложи моторчето директно, без ръчно да изкарвам пясъка, било моторчето го изкарвало със силната струя, но, няма ли вероятност да се развали моторчето така? Ако този вариант не става, какво време е нужно, за да се изкара пясъкът горе-долу?
gardenER-- - специалист
;d Ще се опитам с други думи да опиша ситуацията. Трябва да подкарам водна помпа в двора, която да свържа с моторче, понеже водата в къщата е с ниско налягане, а хидровор ще слагаме може би до година. За да свържа мотора и за да нямам проблеми с него, трябва да разкарам пясъка от водата (ако ме разбирате), за да не задръстя моторчето...
LazarGanev - "Велик майстор"
gardenER-- написа:
...ако ме разбирате...
Ас съ утказвъм ут напъните за разбиране
Чаро - Акълия
Къ мислиш да свържеш моторчето към помпата? :?

Аз май разбрах. Май. :lol:

Песъка ше изаби на моторчето на помпата турбината, а може и да се набута песък у тръбите. Требе филтър да му сложиш.
А преди всичко требе да поизпомпаш малко. С моторчето ли с помпата ли как си решиш.
Хидроворо нема отношение никакво.
gardenER-- - специалист
Последният писал що-годе ме разбра. :D За филтъра знам, както и за малкото помпанИе. Знам, че и хидровора няма нищо общо, но иначе както и да е. Днес получих допълнително информация за помпата с мотора.

Тема "Подкарване на помпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: