• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
bulhomes2 - майстор
Стив, тоя па ти е до г'зъ - http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 0%B5+LRS15 Не вярвам двата лева да те сбъркат...
stiv1961 - майстор
Виж, за това не съм се сетил. Ама с кутийката от крема става по- направи сам, нали :)
tarlyo - специалист
Въпрос: Като светнат фаровете през тази схема, лампата на таблото за къси, светва ли и тя?
bulhomes2 - майстор
stiv1961 написа:
Виж, за това не съм се сетил. Ама с кутийката от крема става по- направи сам, нали :)
Да не се обидиш, ама спойките ти силно напомнят на моите (въпреки сериозните ми усилия да се науча :lol: )
strelec - специалист
Привет!
Аз си купих диодни дневни светлини за 9 лв. с всички необходими маркировки. Свързах ги с реленце към лампата за индикация налягането на маслото. При запалване на двигателя и вдигане налягането на маслото ми светват DRL (дневните). При включване на габарит, къси, дълги - изгасват. много е удобно.
ivanovbg - майстор
tarlyo написа:
Въпрос: Като светнат фаровете през тази схема, лампата на таблото за къси, светва ли и тя?
Да. Зависи дали е налична на колата.
romanpm - майстор
От съсед купих модул ( ШИМ ) който включва 20секунди след палене дълги светлини на 30 % /50% или 100% по избор/ , при включване на габарити или къси се изключва . Монтирах го сам и съм доволен :)
bulhomes2 - майстор
strelec написа:
Привет!
Аз си купих диодни дневни светлини за 9 лв. с всички необходими маркировки. Свързах ги с реленце към лампата за индикация налягането на маслото. При запалване на двигателя и вдигане налягането на маслото ми светват DRL (дневните). При включване на габарит, къси, дълги - изгасват. много е удобно.
А къде ги тури? Щото веднъж ме спираха със светнати халогени (фарове за мъгла, заводски). Единия полисмен се размрънка, че не били фарове (прав е - четох решения на съдилища), ама другия вика - заводски са, значи може. Та за туй те питам - как ги направи и спирали ли са те с тях?
velsi - Почетен майстор
Аз карам с такива от миналата пролет. Някъде края на май или началото на юни. Вградил съм ги в бронята. Никой не ме е закачал от тогава. Минавал съм и на годишен преглед. Карам предимно в града, но понякога и извън него.
strelec - специалист
Ето такива са моите
http://nspauto.com/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D ... etail.html

Монтирах ги спрямо изискванията, а именно:
Страница: 72 , раздел: 6.19.

6.19. DAYTIME RUNNING LAMP (Директива No. 87) 13/
6.19.1. Задължение - Главно за МПС, забранено за ремаркета
6.19.2. Брой - две.
6.19.3. Подредба - Без специално изискване.
6.19.4. Позиция
6.19.4.1. По ширина: разстоянието между вътрешните крайща на прилежащите повърхностти в хоризонталната ос не по-малко от 600 mm.
Тази ширина може да бъде редуцирана до 400 mm където общата ширина на автомобила е по-малко от 1,300 mm.
6.19.4.2. Във височина: над земята не по-малко от 250 mm и не повече от 1,500mm.
6.19.4.3. По-дължина: отпред на автомобила. Това изискване да се изпълни така че отделената светлина да не създава дискомфорт на шофьора директно или индиректно чрез устройства и/или отразяване от повърхностти по превозното средство.
6.19.5. Геометрия на видимостта:
Хоризонтално: навън 20° и навътре 20°.
Вертикално: нагоре 10° и надолу 10°.

6.19.6. Ориентация - само напред
6.19.7. Електрическа свързаност
6.19.7.1. Дневно светещите светлини да се стартират автоматично ползвайки устройство свързано към системата за пускане и спиране на двигателя. ПОнякога е разрешено те да бъдат изключени ако те са свързани с режима ПАРКИНГ или СВОБОДНА при коли с автоматични трансмисии, при задействана ръчна спирачка и/или автомобила не е в движение.
Същите трябва да се изключат автоматично при пускане на фарове за мъгла или нормалнилните светлини , освен в случаите когато по-късно биват ползвани за
импулсно подавани предупредителни сигнали 14/

Спирали са ме, но не за тях. До сега не са ми правили проблеми.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Устройство за автоматично включване на автомобилните фарове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: