• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
EDI - майстор
Явно не щат да му я монтират под ъгъл, от поста му така разбирам.Не знам какъв им е проблема на на монтажниците, ама не виждам причина да откажат.Мисля си, че някого го мързи да помисли и да поработи 1 час повече :-D .
colyo - специалист
Даже не виждам какво повече имат да правят в този допълнителен час. Единственото притеснение, което ми идва на акъла е, че може да няма за какво да я хванат конструкцията отгоре. Не знам какво има над лампериата на тавана.
EDI - майстор
В тавана като го напердашат с видии за сачака, смятам, че ще стане.Площта е голяма, няма къде да мърда дограмата.
prascho - майстор
Благодаря за отговорите.

Изпълнителят категорично отказа да бъде под ъгъл монтажа. Щяло да бъде нестабилно. Профилът на касата ще бъде с ширина 40мм. Както съм сложил алуминиевия профил още 40мм в дясно. С две думи касата на врата 30мм+40мм профил = 70мм намаляване на вратата. Отгоре е дървена ламперия с греди 12х12 разположени на около 80-90 см. Хубавото е, че точно там където ще бъде касата има греда на 2-3 см отстояние.
colyo - специалист
Няма причина да е нестабилно, нооооо.................явно толкова му е майсторлъка на изпълнителя. За врата 60см си е малко, както и да го погледнеш. Не дай си боже да ти се наложи да вкарваш нещо по-обемисто в тази стая.

В края на краищата ти ще живееш там и окончателното решение си е твое.
prascho - майстор
Взех решение..продължавам с дейностите :). Имате ли впечатление от пяната за лепене на Итонг. /по спомен съм виждал подобно нещо в Практикер/. Дали има блокчета Итонг на 8 см ширина? Утре ще зидам ;).
EDI - майстор
Пяната за лепене на ИТОНГ е префектна.Става дума за пяната на ЦЕРЕЗИТ СХ10, тя е специално за тази цел.Блокчетата са 5 и 10, няма 8.
VLADO66 - майстор
Требе да имаш пистоует,и за да не то фърляш на първото ползване требе да вземеш и чистител :)
prascho - майстор
Пистолет имам. И чистител имам.

Все пак нещо съществено, което трябва да знам. Пяната за итонг дали раздува, като тази за топлоизолация?
VLADO66 - майстор
Направи си тясната каса и я фиксирай.След това слагай блокчетата и пълни от двете им страни с обикновена пяна.Не забравяй за сложиш разпънки на три места.Разпънките трябва да влизат със съвсем леко усилие.За да не оставят следи по касата,ги режа около 5мм.по-къси и обирам луфта от двете страни с картончета.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Отделяне на коридор от стълбищна клетка - преграда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: