• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 52
Нека намерим най-тънките цени.
Тани - модератор
mitko64 написа:
Горещо препоръчвам 10метровия маркуч с конекторите. Немско производство беше и е много добър. По цял ден съм го ползвал под налягане в жегите, когато ремонтирах плочниците, и капка не пропусна без да пусна струйника. Разду се в областа на конектора чак след седмица ползване. Много е добър и взех тогава още един.

Ти сериозен ли си или се подиграваш :? На моя маркуч му дават 10 години гаранция, ако го оставиш под налягане. Може да минаваш и с колата през него! Пробвано е многократно! Всяка пролет го включвам на един кран и го махам на есен, като си стои през цялото време под налягане. Тази "зима" даже си стоя отвън пълен с вода. Остават му още около 5 години гаранция. На сестра ми гледам, че се е спукал много странно. Явно е минала през него с вана (както прави всяка сутрин и вечер), докато е бил замръзнал. Имам и ментета маркучи разбира се. Те изкарват по ... 1-2 години преди да се раздуят около струйника. И тях държах постоянно под налягане, докато веднъж един не ми намокри инструментите, както бяха включени в контакта и се ядосах, та си купих истинския.
На фона на всичко написано, това че този от Lidl е издържал ЦЯЛА седмица под налягане ...
mitko64 - майстор
С кого се подигравам? Споделям впечатление от първа ръка, колко време е издържал под налягане през август в жегите, пък който как го прецени. Според мене държи добре. Ползвал съм и други някакви ментета и издържат по няколко часа, докато направят балон. Но щом съм сгрешил в преценката си- за бога братя не купувайте!
aiako - специалист
Голямата ножица за клони заслужава ли си ?
stan73 - майстор
Mitko64 и Тани, моля, не се карайте - предполагам, че наляганията на водата в мрежата се различават на различните места и вероятно затова е тази разлика в издържливостта.

dundi написа:
пишман_майстор написа:
Да попитам за ножиците как са ? За клони и тези малките ( лозарски ? ) - гледам две са ...
Аз също бих искал да попитам за телескопичната ножица за клони и за точилото също, ако го е ползвал някой? От лозарските имам №2 тази с цена 5,55 лв. Реже много добре и наистина до 10 мм обаче докато я хвана и падна копчето за заключване, после го губих още веднъж и сега много внимавам, иначе пак казвам като рязане е много добра, с наковалня е, а не с разминаващи се остриета, заслужава си за 5 лева.
Нямам точно тези ножици за клони, но имам много подобната им по-малка сестричка (Майстаа, закупена от Пени). Та накратко за моите ножици за клони - главата изглежда същата (като големина, форма и лостова система), също е с такова покритие, дръжките са по-къси. Преди няколко дни отрязох няколко клона - много съм доволен, става много лесно, а срезът е хубав и чист.
mi6osf - специалист
Chefo77 написа:
brum написа:
Удължителя е с кабел 3 х 1 мм^2. Дават го до 10 ампера ако е развита ролката.
Благодаря, да си го държат. Удължител за лампа си имам :)
И така да е, на мен ми върши чудесна работа.
Най-често ми трябва удължител, когато си пастирам фаровете и колата.
Машината ми е 2000W, значи ще устои разклонителя.
Когато правя нещо друго, не включвам 4 инструмента едновременно....
Тани - модератор
stan73 написа:
Mitko64 и Тани, моля, не се карайте - предполагам, че наляганията на водата в мрежата се различават на различните места и вероятно затова е тази разлика в издържливостта.
Да се различават, да се различвават ... колко да се различават наляганията?

Толкова?

Изображение

Толкова?
Изображение

Толкова?

Изображение

или толкова?

Изображение

Лично за себе си прецених, че е по-рентабилно да си купя най-евтния от изброените, отколкото всяка година някой два пъти по-евтин куча марка, защото 22 бара и 12 години гаранция ( сметнали са , че поне толкова, трябва да издържи на слънце) ми стигат. Ако налягането в мрежата е над 22 бара - има и други алтернативи, както се вижда от картинките! На база опита ми с маркучите, сравнен с опита на Митко препоръчването на маркуч, които издържа цяла седмица ( от картинките се вижда и гаранция 25 години) , ми се стори по-скоро лош съвет, затова беше включването ми. Като гледам има хубави инструменти там, но явно маркучите не са един от тях.
nikolson - майстор
Прикачен файл:
tricoflex.png
tricoflex.png (148.96 KиБ) Видяна 2602 пъти
Tricoflex за един лв за метър 25 бара е супер цена!
kr1100 - майстор
aiako написа:
Голямата ножица за клони заслужава ли си ?
Да не се използва за рязане на клони на бадем. Дефектирах 1 бр ножица при рязане на около 30 мм в диаметър клон / не е сух/. Поопъва се при рязането.
stan73 - майстор
Аз пък строших предната ми хайтек лидълска ножица за клони с около 4,4 см клон на прасковено дръвче. Дават я да реже до 5 см. Тя е от онзи модел с удължаващи се дръжки, а за увеличаване на силата при рязане има зъбни предавки в главата и всъщност за един срез трябва да се съберът дръжките поне 3 пъти. Мисля, че слабото им място са зъбните колелета. Мой приятел ми я подари за рождения ден, той си купил тогава и за него същата, та и на неговата се счупила зъбната предавка даже при клон с дебелина около 3,5 см. (жалко за недомислицата, а бяха скъпички - към тридесетина лева парчето, та ако пускат пак такива - по-добре не си вземайте, ако съдя по снимките в брошурата - тези които ще пуснат скоро в Лидл ще са с доста по-упростен механизъм (като на новата ми и съответно ще е по-трудно да бъдат повредени))
ZEDYCUS - майстор
Аз я карам с една такава косерка. Вчера и днеска рязах клони на вилата - не и се опъват и 3-4см клони. Единствено ме е яд, че се оплита лесно въжето. Взех я по миналата година от Руския пазар за 4лв. Сложил съм 2,5м прът от леска. :partyman:

Прикачен файл

Koserka.JPG
Koserka.JPG (19.54 KиБ) Видяна 2427 пъти
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 52

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: