Мечтата на всяка домакиня
Galiaa - специалист
Здравейте, помагайте, моля! Какъв абсорбатор да избера - фуния или дърпащ се /знам че се изказах тъпо, не знам наименования още :? / Помещението е около 35 квадрата и ще е кухня, трапезария и хол.

Също така какви характеристики да гледам - искам да е мощен, защото аз по принцип готвя :-D , т.е. кухнята ще я ползвам по предназначение, а няма да я " показвам" на гостите :roll:

Благодаря Ви!
emergency_bg - специалист
Ние сме доволни от Faber, дърпащ се, с 3 степени на вентилатора и допълнително един възвратен клапан.
Galiaa - специалист
emergency_bg написа:
Ние сме доволни от Faber, дърпащ се, с 3 степени на вентилатора и допълнително един възвратен клапан.
Мерси, кухнята Ви в общо помещение ли е? И да споделиш характеристики? :)
Антония - специалист
Още един глас за Фабер -- от два месеца обикалям по къщите на близки, приятели и познати да им тествам техниката, Фабер се оказаха бетон. Особено като се вземе предвид цената :) Заложи на телескопичната версия, островните аспиратори се цапат ужасно и просто нямат почистване.

Имам брошура на вносителя:
MAXIMA PRO: капацитет 900 m3/h, мощност 330 W, ниво шум 42/59/68 dB(A), цена 599 лева

FLEXA HIP А60: капацитет 500 m3/h, мощност 205 W, ниво шум 53/63/67 dB(A), цена 205 лева

FLEXA HIP Vitro: капацитет 500 m3/h, мощност 130 W, ниво шум 53/63/67 dB(A), цена 189 лева

FLEXA Vitro: капацитет 380 m3/h, мощност 135 W, ниво шум 49/57/63 dB(A), цена 146 лева

INCA PLUS HIP: капацитет 700 m3/h, мощност 205 W, ниво шум 52/59/68 dB(A), цена 299 лева
Моят избор е Flexa Hip Vitro, защото кухнята ми е сравнително малка и ще ми върши идеална работа. Btw най-добре вземи абсорбатора от производителя на кухнята ти -- ще ти осигурят монтаж и ще дадат някаква гаранция за правилността на свързването. А цената е същата.
borkata3000 - специалист
Аспиратор под 500 см3, че дори и 500 е само за красота. Парата пълзи по филтрите му и само част от нея се отвежда навън. За себе си взех с плъзкащ се с турбина, 850 см3, но все още не съм го пускал и не мога да дам мнение. Но общото ми мнение за аспираторите, че са направени за да цоцат парите на хората. И за красота. :roll: Ако някой твърди, че като готви миризма не се разнася, щото аспиратора му е супер, ще се радвам да ме покани, за да ме разубеди. :)
radush - специалист
по-скоро ролята на аспиратора според мен е да отстранява парата и влагата която се образува,а за премахване на миризми има други начини :)

Тема "Абсорбатор - какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: