Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fire73 - специалист
Пуснал съм вече такава тема, но така се надявам на повече отговори! ... в понеделник ще ми монтират климатик и искам предварително да си изясня някои неща, щото ми е ясно, че монтажниците ще гледат да го монтират където им е най-удобно и може да ме послъжат :-D ... това е предишната тема : http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
най-вече ме интересува последния ми въпрос: "удачно ли е вътрешното тяло де е в близост до вратата на терасата ... щото мислех да е в другия край на хола, но има вариант да поставя външното тяло под прозореца на кухнята /която е в съседство/, но вътрешното тяло тогава трябва да е в този край на хола, който е до вратата на терасата !?! ... не знам при положение, че често се отваря, дали може да е там и климатика?"
...
и още нещо: вярно ли е че външното тяло трябва да е на нивото на вътрешното или по-високо?

Цитираната тема е изтрита! Тук не практикуваме пускането на една и съща тема няколко пъти , за да има повече отговори!
Модератор!
Харалампи - специалист
Прочетох мненията от предната тема. Не знам дали няма да е късно, но ще пиша как стана тази работа при мен. И аз имах винкелна дограма, но я махнах и сложих алуминиева. Сложих климатика отвън на парапета. Наистина започва да вибрира след някоя и друга година, но не е толкова страшно. Зависи какъв ти е парапета. А за късното имам предвид, че махнах двете долни стъкла предварително, за да могат да сложат външното тяло. Тичай да ги сваляш, щото е пипкава работа. Ако сложиш ютонг на парапета за да монтираш плъзгащи прозорци намалява и шума от вибрациите.
emergency_bg - специалист
аз мисля че няма проблем вътрешното тяло да ти е близо до врата на тераса, дори е по добре, защото прави т.н. въздушна завеса. колкото до вибрациите на външното тяло, има едни гумени тампони, които се монтират, какъв е климатика?
florans - помощник
Външното тяло се слага по ниско от вътрешното,в противен случай водата от вътрешното тяло ще ти тече в хола.
vekatap - напреднал
florans написа:
Външното тяло се слага по ниско от вътрешното,в противен случай водата от вътрешното тяло ще ти тече в хола.
не е задължително, може водата от вътрешното тяло да се извежда по друг път, различен от този на тръбите :-D
emergency_bg - специалист
vekatap написа:
florans написа:
не е задължително, може водата от вътрешното тяло да се извежда по друг път, различен от този на тръбите :-D
наистина на повечето домашни климатици монтират външните тела по ниско, но има и много случаи,особено в офис сградите, където външните тела са монтирани на покрива. Доколкото знам идеалния вариант е външното да е зад вътрешното.
fire73 - специалист
emergency_bg написа:
аз мисля че няма проблем вътрешното тяло да ти е близо до врата на тераса, дори е по добре, защото прави т.н. въздушна завеса. колкото до вибрациите на външното тяло, има едни гумени тампони, които се монтират, какъв е климатика?
FUJITSU ... обаче се появи проблем - взех го от Зора и не го разопакавах на място ... едва снощи го отворих и .... няма дистанционно :x ... лелеллее ще ги убия тия ... дали работят в неделя!?
galin.com - специалист
fire73 написа:
emergency_bg написа:
FUJITSU ... обаче се появи проблем - взех го от Зора и не го разопакавах на място ... едва снощи го отворих и .... няма дистанционно :x ... лелеллее ще ги убия тия ... дали работят в неделя!?
А дали не си го изхвърлил с опаковките? Ако е бил в някой страничен джоб ?

Тема "Климатик- избор на място ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: