Най - вълнуващия въпрос зимно време.
На мен ще ми трябват 2 кубика да изкарам зимата,малко съм зле с парите , ще търся някой познат да се комбинираме :yawinkle:
koveslav - майстор
Всяко рязане,цепене или друг вид надробяване вдига кубатурата,защото няма как перфектно да съедините надробеното дърво.Логично е обема да се увеличи.И складовете би трябвало от това да печелят,но не им стига.Първо,ясно е че "пирамидата",по-точно куба не е един кубик.Второ,кубчетата се подреждат по следния начин:правят околните стени от подредени дърва,а после пълнят образуваната кухина с безразборно нахвърляни,т.е. вътрешния обем може да се запълни и с 3-4 по-дебели трупчета и ли с много тънки дръвца.На финала отгоре правят капак.Съборете тази фигура и я наредете пак и ще видите резултата.Когато ги продават на тон,дървата всеки ден дават много фера,иначе казано загуби.Това се компенсира,че и отгоре със здраво киснене с вода.Поливат ги като марули всеки божи ден.Едно време в Практикер някаква фирма се опита да пусне дърва в палет със стреч фолио,с гарантирана влажност,кубатура и тегло,но цената беше.....80 лв за 0.5куб.м. Така че,търсете си цена на кубче и не се надявайте да е кубик,правете си сметката колко кубчета ви трябват за годината и това е положението!Поради тези причини аз полагам всяка година доста труд,да нарежа и прибера 10куб.м. метрови дърва.При покупка от склад това са 15-16 кубчета,пробвал съм.Иначе никак не ми излиза сметката и ще я карам на ток!
Светльо, я дай някой телефон или адрес..? :?
светльо78 - помощник
Имам визитка, но жената я няма тя се занимава с документите ;Д не ми се рови... като се върне ще и кажа да я намери .. и ще ви дам телефона :cool:
koveslav - майстор
И още нещо важно-вече се стягам да прибирам дървата за догодина.Не ги ли приберете до края на май,или компромисно юни,ще горите сурови дърва и истинска топлина и въобще горене няма да видите.Резултата е само запушен комин.
светльо78 - помощник
телефона е:089******* Митко се казва човека, дано ти е от полза!
светльо78 - помощник
maki707 написа:
Мерси колега,имам да черпя :-D
Черпенето не е проблем , важното е да става работата :wink: :wink: :wink: :yawinkle: :yawinkle:
dadko - майстор
Що ли си мисля, че светльо78 и neron70 са един и същ човек???
И двамата регистрирани по едно и също време, с три минути разлика!!!, с по 7-8 мнения, изразяващи се в диалог за цената на дървата и накрая естествено се появява и телефона на коректния доставчик на дърва...
То май и maki707 и ивак... същия типаж. Добър "диалог" се получи...
Тоя филм сме го гледали :-)
velsi - Почетен майстор
Оказва се, че е точно така.
Цялата групичка получава БАНички за седмица.

Прикачен файл

ipta.jpg
ipta.jpg (30.08 KиБ) Видяна 2698 пъти

Тема "Измами с дърва за огрев Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: