Ел. инструментите. Консумативи.
marian1 - майстор
Здравейте колеги - може ли някой който има, или е ползвал фреза за канали или каналокопател или подобна техника, да каже колко близко до стена може да се направи срез. Имам монтирана предстенна обшивка (ГКартон), но е закачена на пода за плочките. Трябва да сменя плочките, и не искам да я разбивам. ЦД е закачено за пода - ако разбия - ще ми мръднат стените - нивото също трябва да остане непроменено. Сега се сетихме, че може да сменим и плочките :lol: и си мисля, че ако с подобна машина се направи срез - до десетина мм от стената, може да си изкъртя спокойно плочките и за ги подменя, и да си монтирам перваз - който да прикрие старите плочки.
Ако някой има по добра идея, и още по чиста - бих се радвал, ако я сподели.
Благодаря. :)
jekasus - майстор
Фреза за канали без прахосмукачка е същото като ъглошлайф - ще вдигнат прахта еднакво :-D
tanosliven - специалист
Непяременно ли трябва да изкъртиш старите плочки?Ако не -лепи върху тях новите.
marian1 - майстор
Разполагам с прахосмукачка - интересувам се дали подобна фреза или нещо подобно би свършило работа - за плочките - не искам да вдигам нивото, имам 6 врати в този коридор :lol:
EDI - майстор
Фреза за канали май няма да ти свърши работа, разстоянието между диска и стената ще е по-голямо, като сметнеш кожуха.Може да стане с ъглошлайф и диамантен диск и да излезе 10-ина мм от стената, но ако работиш без предпазителя.С предпазителя ще е сигурно към 15 мм, но и това не е много, ще го покрие перваз 20 мм.Ама ще има и прахоля, освен ако не вържеш прахосмукачката към тялото на шлайфа по някакъв начин, да засмуква зад диска.
ESPACE - майстор
Няма да стане с фреза на 10мм. Поне 30мм е минималното отстояние, да не е и повече. Ползвай ъглошлайф с диск за бетон. И маска.
jekasus написа:
Фреза за канали без прахосмукачка е същото като ъглошлайф - ще вдигнат прахта еднакво :-D
Не съвсем, ама почти. :)
marian1 - майстор
Ооох обзема ме тих ужас - имах лошото предчувствие за подобен отговор, но исках да ви чуя и вас - все някой може да даде някоя по сполучлива идея за по-малко прахоляк. Ще изчакам още малко, ако някой се сети нещо друго, ако не - вадя ъглошлайфа.
ESPACE - майстор
Няма спасение от прахоляка. Всъщност може да сложиш едни скиорски очила и една прахозащитна маска за носа и устата и да се завиеш с найлон докато режеш :)
jekasus - майстор
ESPACE написа:
Няма спасение от прахоляка.
Има, има :-D Прахосмукачка помага доста при рязане на плочки със ъглошлайф, може не на 100%, но......
pavel_pavlov_88 - помощник
Ако плочките са се разлепили имаш сравнително лесен вариант- къртиш целите които не се допират до стената, след това с остър секач и чук внимателно чупиш останалите при ръба на стената/
Ако са здраво залепени- ъглошлайф с диамантен диск и режеш по ръба,ще ти трябва и втори човек който да държи тръбата на прахосмукачката непосредствено пред потока прах от ъглошлайфа или предпазител с извод за прахосмукачка. Получава се изненадващо чисто :-D
За да предпазиш стаите може да залепиш хартиено тиксо по луфтовете и ключалките на вратите.
Успех с ремонта!

Тема "Фреза за канал, каналокопател - въпрос за отстояние от стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: