• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
coccinella - специалист
Здравейте майстори!
Налага се подмяна на бойлера при възрастните ми родители. Стар е и капе, май от уплътнението.
Разгледах книжката на Елдом - Варна и се спрях на модела със сух нагревател (от Русе съм и водата ни е доста варовита).
Нищичко не разбирам от бойлери и ВиК, така че дайте мнение...
Благодаря предварително!
rado_ev - специалист
Привет! Моето мнение е, че този модел със сухите нагреватели ще ти свърши добра работа. Монтирал съм няколко такива бойлера преди около две години, точно в Русе и към момента хората не са споменавали за проблеми. С хората имам постоянни контакти и все щяха да споменат за проблем, въпреки, че бойлерите са гаранционни. Такъв бойлер със сухи нагреватели отворих преди около четири години, като преди отварянето беше експлоатиран най-малко пет години и вътре нямаше котлен камък в количества за притеснение. Като ремонтопригодност са изключително удобни, като единствено трябва да се прецени дали под бойлера ще има достатъчно място да се извади нагревателя при евентуална смяна. Та така, едно скромно мнение. :) Иначе е въпрос на личен избор.
EDI - майстор
Баща ми от 3 години ползва такъв и до сега никакви проблеми няма.
coccinella - специалист
rado_ev написа:
Привет! Моето мнение е, че този модел със сухите нагреватели ще ти свърши добра работа. Монтирал съм няколко такива бойлера преди около две години, точно в Русе и към момента хората не са споменавали за проблеми. С хората имам постоянни контакти и все щяха да споменат за проблем, въпреки, че бойлерите са гаранционни. Такъв бойлер със сухи нагреватели отворих преди около четири години, като преди отварянето беше експлоатиран най-малко пет години и вътре нямаше котлен камък в количества за притеснение. Като ремонтопригодност са изключително удобни, като единствено трябва да се прецени дали под бойлера ще има достатъчно място да се извади нагревателя при евентуална смяна. Та така, едно скромно мнение. :) Иначе е въпрос на личен избор.
Значи отиваме на модела, който е по-къс и по-тумбест, защото под бойлера е крилото на зиданата мивка и няма много място. Всъщност новите модели, дори дългите и по-тесните ми се струват по-къси от старите. Налага се измерване...
coccinella - специалист
EDI написа:
Баща ми от 3 години ползва такъв и до сега никакви проблеми няма.
В старите теми прочетох за калпав пластмасов вентил. Вашият такъв ли е или го сменихте?
EDI - майстор
А сега де, като не помня какъв беше :lol: Май беше метален и не го сменяхме.
rado_ev - специалист
Относно предпазните клапани. Последният такъв бойлер монтирах в началото на м.Март тази година, като бойлерът беше закупен от магазин за техника в Русе. Предпазният клапан беше метален. По-важно е да знаете, че предпазният клапан не трябва да се демонтира от неоторизирани лица по време на гаранционния период. Иначе се заяждат за гаранцията. Така, че трябва да проверите какъв е клапана преди закупуването на бойлера, на място в магазина. Проблемът при пластмасовите клапани е, че лесно се разваля резбата при невнимателно монтирание на водопровода. Иначе ще свърши работа като защита.
GROHE Bs - специалист
Тия бастуни монтират клапаните с лепило или течен тефлон или нещо си.От 10 бойлера 7 протичат така че препоръчвам демонтаж и кадърен монтаж с кълчища.
ПК 40 - напреднал
Елдом? Твърдо-НЕ!
Чаро - Акълия
ПК 40 написа:
Елдом? Твърдо-НЕ!
Е кой?
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: