Съвети за начинаещи готвачи.
chano3891 - специалист
Здравейте приятели някой правил ли е каима от домашно заешко месо. Имам бая месо и бих искал да направя кайма но незнам пропорциите и дали въобще се слага свинско.
Ял кюфтета от пилешко и ми харесват искам да пробвам и с заешко.
ivanovbg - майстор
Слагай смело свинско. Поне 50% трябва да е свинско - аз така съм го правил.
КИМИ - специалист
Добавя се 1/4 свинско смляно шарено месо за готвене (никога готова кайма- ти си ги мелиш).
После викаш приятели и измисляш как си гръмнал заека,
кюфтетата по ловджийски са божествени, върви с каберне совиньон. :rock:
chano3891 - специалист
Благодаря тези дни ще пробвам.
Илчо Илиев - майстор
viewtopic.php?f=28&t=42220


Има и един линк, отвори и него.....
:drinkers: :partyman: :partyman:
gandalf_hsr - специалист
Здравейте правих няколко пъти пастет по следната рецепта http://forum.bgrabbit.com/viewtopic.php?f=17&t=424
но заешкото месо го взимам от сварени заешки ребра,предни крака и всички кости след обирането на месото(от 5-6 заека).Добавям и свинското месо от сваряването на костите(ползвам около 3кг кости) за необходимият бульона и сланината е около 500 грама.Бурканчетата ги варя три часа.Друго по рецептата не съм променял.Пробвайте пастета поне на мене много ми харесва.
chano3891 - специалист
Едно голямо благодарско.
От 26 години гледам зайци и до сега несъм правил кайма само печени,супа и готвени с картофи и грах понякога и с зелен фасул но кюфтета за първи път.

Тема "кайма от заешко" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: