Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани - модератор
enterprise написа:
emil_v r написа:
21 квт ? Баси змея ! :-D Първата ми реакция беше да те посъветвам да земеш пушка и да го простреляш . Обаче бронебойни куршуми за такъв бойлер няма. Бих насочил опитите за икономия към този консуматор .
Недеи така моля ти се, бойлерчето си е екстра има два режима икономичен и цял. Аз съм на икономичен тоест на половината киловати и топли идеално, а и имам спокойствието, че това не му е максимума и че водата никога няма да спре :)
По принцип проточните бойлери са по-икономични, но точно заради това му качество , което съм оцветил в червено , при мен би бил по-НЕикономичния вариант! Аз излизам от банята , когато свържи топлата вода :-D
enterprise - специалист
Тани написа:
enterprise написа:
emil_v r написа:
21 квт ? Баси змея ! :-D Първата ми реакция беше да те посъветвам да земеш пушка и да го простреляш . Обаче бронебойни куршуми за такъв бойлер няма. Бих насочил опитите за икономия към този консуматор .
Недеи така моля ти се, бойлерчето си е екстра има два режима икономичен и цял. Аз съм на икономичен тоест на половината киловати и топли идеално, а и имам спокойствието, че това не му е максимума и че водата никога няма да спре :)
По принцип проточните бойлери са по-икономични, но точно заради това му качество , което съм оцветил в червено , при мен би бил по-НЕикономичния вариант! Аз излизам от банята , когато свържи топлата вода :-D
ама представяш ли си къпеш се и ти е станало тамън готино топло и не ти се излиза и си се размислил и опс студеното те сваля на земята. Никога няма да мина на нормалните бойлери!!! А за излизането от банята ми е ясно положението... мъка :lol:
Тани - модератор
Аз пък винаги съм си мечтал за поне 500 литров бойлер на слънчева енергия!Там е истината!Ако човек мисли за икономии и иска да избегне правилото "Икономията е майка на мизерията" мисля че това е решението !
emil_v r - майстор
При 500л бойлери такива кат вас ще поставят демокрацията в опастност :evil: !
Ще хванете воден плеврит ,
гъбички по краката.
enterprise - специалист
emil_v r написа:
При 500л бойлери такива кат вас ще поставят демокрацията в опастност :evil: !
Ще хванете воден плеврит ,
гъбички по краката.
Не става, аз съм зодия РИБИ, по китайки - ТИГЪР по индиянски-ПУМА
emil_v r - майстор
Не искам да пиша това ! ...
Ти остави за Тани само зодия крокодил ?
Тани - модератор
emil_v r написа:
Не искам да пиша това ! ...
Ти остави за Тани само зодия крокодил ?
Емо ,то че си приличаме с крокодила , не значи че съм такава зодия:-D какво пречи да сме една зодия с enterprise :? :)

А за по-икономичен бойлер в една друга тема беше пуснат този линк

http://www.klimatici.abc-bg.net/klimatik-boiler.php
Климатик с термопомпен бойлер

Ще се опитам да се свържа с тях за да видя каква е цената .Мисля си дали не може да се свърже и слънчева инсталация към тази система и да стане 3в1
Харалампи - специалист
Тани написа:
Климатик с термопомпен бойлер

Ще се опитам да се свържа с тях за да видя каква е цената .Мисля си дали не може да се свърже и слънчева инсталация към тази система и да стане 3в1
Това нещо през лятото ще работи страхотно.
enterprise - специалист
Тани, това чудо някой ползвал ли го е? Имаш ли познат с отзиви?
Тани - модератор
Кое от двете? Бойлер със слънчеви колектори - да. Е толкова голям не съм , но с повече колектори ще стане. А иначе за този от линка , за първи път чувам че се предлага в малък вариант! Аз си мислех за термопомпа , но за апартамент или малка къща е неоправдано. Виж , ако се ползва и за отопление може да се помисли!

Тема "Икономии от бойлер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: