• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ако има мераклии от Бургаско за тест на такава горелка , имам 1 чисто нова с мощност 5-20 клв , имам и вратичка подготвена за Виадрус , може да се монтира и на друг модел котли де.Казвам го това защото много хора не са я видели горелката в действие :) .
n.ganev - майстор
doobref, в друга тема беше писал, че имаш разход на СЛЪНЧОГЛЕДОВИ пелети около 50кг. за 24 часа за площ около 120кв. м. през януари ако не ме лъже паметта / може и да съм сбъркал някои цифри - поправи ме! /, аз ти отговорих, че за тази квадратура няма какво да желаеш повече при условие че при тези външни температури този разход се равнява ценово на 27кг. пелети от дървесина. Не знам какво искаш да постигнеш, но нека вещите лица в областта да ми кажат / пишат / става ли от пр.дня боя?
filmatoplo - майстор
Добреф има ли горелка Грейко :? май не .Сега със функцията Суспенд изчакване -горелката на практика не гаси а изчаква 20-30-60 минути (колкото се настрои) и така намаля разхода , не се ползва и ел запалката нещо доста важно за нейния живот :wink: .Всеки ползвател на друг вид горелка знае какво се случва при него 1 час работи после гаси , 30 минути седи загасена след това пали отново .
Методи - специалист
Здравейте момчета,
добре, че намерих тази тема.
На г-н Ганев му писах на лични, но при моите нужди тази горелка ме устройва. Ако иска може да ми отговори.
Днес се свързах с представители на фирмата и ми беше обяснено, както и Филма е писал за режим "suspend". При този режим мощността на горелката можела да падне до 1 квт. Изтъкват, че нямала аналог в България и Европа даже. Сигурно е така. Цената е малко височка за мен, предвид това, че ще ми трябва и котел. Като казах котел, по-нататък ще снимам един стоманен руски стар котел, по спомени 24 квт., някъде из вестник "Направи си сам" имаше схемата, за да ми кажете може ли да се куплират двата агрегата.
n.ganev - майстор
Интересно е защо тази горелка с толкова добри параметри и качества според ползватели и технически характеристики от сайта на производителя, а още повече произведена в България няма меню на български език / или ако има такова то не е упоменато никъде /? Или може би има, но не се споменава? Моля собственици на Грейко споделят дали са получили превод на наш език на настройките на горелката, тъй като от прочетеното до тук е явно че на този етап това е доста добро предложение на нашия пазар, а дори гледам, че в момента има и някякви промоции.И още един въпрос -режим "suspend" за какъв период от време може да се програмира, може ли за повече от 60минути?
Колега Методи.За какви пари става въпрос.Каква цена ти дадоха за горелката?....Мисля,че съм писал по горе:В момента разработват техен собствен котел,който до новия отоплителен сезон ще е готов.
LazarGanev - "Велик майстор"
n.ganev написа:
Интересно е защо тази горелка с толкова добри параметри и качества според ползватели и технически характеристики от сайта на производителя, а още повече произведена в България няма меню на български език / или ако има такова то не е упоменато никъде /? Или може би има, но не се споменава? Моля собственици на Грейко споделят дали са получили превод на наш език на настройките на горелката, тъй като от прочетеното до тук е явно че на този етап това е доста добро предложение на нашия пазар, а дори гледам, че в момента има и някякви промоции.И още един въпрос -режим "suspend" за какъв период от време може да се програмира, може ли за повече от 60минути?
n.ganev, ето го ръководството, вътре има отговори на твоите въпроси, след 20-та страница са настроките. Защо няма меню на български ли - ами ще има, контролера е български и се утвърди като добър, ползва се и при други горелки, така че е въпрос на време. Но аз не мисля, че това е проблем, тъй като е много добре обяснено, има си добри заводски настройки, няма оплаквания за някакви трудности, много бързо се ориентира човек в менюто и лесно се работи. Колкото до цената (2000лв) - това не е бюджетна горелка, целта не е ниска цена, а амбицията на конструктора е да се направи най-доброто, а в същото време цената не по-висока от от много обикновени модели без самопочистване. Който търси ниска цена - има вече няколко предложения на горелки с цена около 1200лв.
http://www.greyko.com/1.pdf
Г-н LazarGanev.Вие запознат ли сте с престоящото производство но котел "грейко"Имате ли някаква информация?.....Щото аз мисля го видях ама беше само"ламарина" и работеше, но не ми дадоха информация като:големина в киловати дву-три ходов,или цена и т.н
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, чакаме го. Ще бъде на базата на сегашната горелка РБ, а топлообменника ще е от димогарни тръби като Херца, вътре с пружини и възможност за автоматично или ръчно само почистване по избор. Цената ще е добра, доколкото имам уверения. Все още се изпитва, како да го обсъждаме предварително
vrangelov - специалист
Здравей, LazarGanev!

Успя ли да вържеш топломерите!?! Ще ми бъде интересно да узная, как оползотворява пелетите на практика една комбинация на котел и горелка, като Greyko.

Поздрави!
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: