Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте. Имам баня 135 на 185 см и височина на две нива по тази картинка:
Прикачен файл:
tavan2niva.png
tavan2niva.png (11.75 KиБ) Видяна 2633 пъти
като черното са стени, тавани, под, а черния правоъгълник горе в ляво е плочата от банята на горния етаж /така са правени по ниски заради каналите, а при мен се явява така, защото взехме от коридора да разширим санитарните помещения и разделихме банята и тоалетната/. Сините линии са "бъдещия" растерен таван, червеното са щрангове, които не можах да прибера по-плътно към тавана /но поне ги скрих в стената/, а черното кръгло "нещо" е вентилатор. И така. Зелената вертикална черта е свалянето на нивото /което искам да направя с пита/, но не знам как да изпълня/направя. Ако може малко помощ /че и с картинки/ ще е най-добре. Искам да получа нещо като това на снимките, но под 90 градуса:
Прикачен файл:
029572435-big.jpg
Прикачен файл:
029572448-big.jpg

поздрави
Димитър

пп: снимките са от линкове от форума и се надявам колегата, който ги е пуснал да няма нищо против, че ги давам за пример /но е станало много добре/
stenmark - специалист
Не го прави с чупка както е показано на снимката,а и си направи една пола от картон.Можеш да я направиш по два начина,но по лесни я за теб е картона да е 9,5мм и вместо Лпрофил да сложиш Тпрофил.Точно толкова е разстоянието на елемента колкото картона и е лесно за окантване.
N.Georgiev - специалист
За целта си има F профил
N.Georgiev написа:
За целта си има F профил
Тъй като не съм специалист в областта /правил съм такъв таван преди години, но равен/, какъв е този F профил и как се захваща към стената - в смисъл, ясно че седи отпред на ниското ниво, но как се укрепва. И ако някой знае в Плевен къде може да се намери...? Не ми се е налагало скоро и даже не знам къде да търся. А относно питите, видях PVC пити, които са по-леки и няма да се прецакат от влага, не дай си боже от течове, но ще слагам светодиодни луни /влагозащитени/ на 12 V, та се чудя дали греят /те са по 4-5 W/. Да нямат голямо греене, че корпуса им е алуминиев /предполагам за охлаждане/ и да стопят питата. Или да слагам обикновени пити за баня. Моля за препоръки.

поздрави
Димитър
timo1 - специалист
Снимаи ги тия Пвц пити като ги вземеш,аз търсих и неможах да намеря такива за банята.Взех едни на които лицевото покриитие е пвц но вътре си е гипс и тия които се налагаше да ги режа ги минах със силикон след това,засега иначе няма никакъв проблем.

Тема "Растерен таван на две нива - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: